Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Trezeguet zbog Domenecha odustao od reprezentativnog nogometa

Francuski reprezentativni napadač David Trezeguet obznanio je u srijedu da više neće igrati za Tricolore.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na prestanak igranja u nacionalnoj majici, u svakom slučaju preuranjeni, Juventusov se 30-godišnji napadač, jamačno odlučio pomalo razočaran što ga francuski izbornik Raymond Domenech nije uvrstio u izabranu vrstu za nedavno završeni Euro 2008. 

Trezeguet je, od kraja neslavnog nastupa Francuza na tom natjecanju (ispali su u prvom krugu osvojivši samo bod iz tri nastupa u skupini), čekao da FNS obznani ostaje li Domenech i dalje izbornik ili će biti smijenjen, a kad se Domenech prošlog tjedna oglasio rekavši da će vjerojatno zadržati posao, David se požurio dati mu do znanja da s njim ne želi surađivati.

"Moj pogled na nogomet bitno se razlikuje od Domenechova, a ako on ostaje na izborničkoj funkciji ne želim igrati za Tricolore, jer se u njegovu koncepciju igre ne bih ni mogao ni htio uklopiti. Navijači su se izjasnili u moj prilog kad me izostavio iz reprezentacije za Euro 2008, a politika ga i dalje želi zadržati na funkciji. Kad je tako, zbogom. Za mene je reprezentativno poglavlje završeno" - kazao je Trezeguet, kojega je Domenech od finala SP-a u Njemačkoj samo 5 puta pozvao u reprezentativnu vrstu. 

Trezeguet se zamjerio Domenechu, jer je u spomenutom finalu SP-a 2006. propustio realizirati ključni jedanaesterac zahvaljujući čemu su Azzurri došli do trofeja. 

Za reprezentaciju Francuske Trezeguet je odigrao 71 utakmicu i postigao 34 gola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider