Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Trezeguet: 'Potjerajte Domenecha i ja ću se vratiti'

Napadač Juventusa David Trezeguet otkrio je da bi se mogao vratiti reprezentativnom nogometu, ali samo ako francuski nogometni savez udalji Domenecha s klupe Galskih pijetlova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Domenech preuzeo izabranu vrstu Francuske 2004. godine, Trezeguetova minutaža bila je sve manja i manja. Igrao je tek u nekoliko utakmica kvalifikacija za Euro 2008. Kontroverzni Raymond Domenech šokirao je javnost kada je izostavio Juventusovog napadača s popisa putnika na Europsko prvenstvo u Austriju i Švicarsku, iako je Trezeguet imao izvrsnu sezonu u talijanskoj ligi.

Umjesto Trezegueta, pozvan je mladi napadač Saint-Etienna Bafetimbi Gomis, koji na Euru nije napravio ništa, a Francuska je ispala u prvoj fazi natjecanja, bez ostvarene pobjede. Iznenađujuće, Domenech je zadržao svoj posao, što je nagnalo čovjeka koji ga ne voli, Davida Trezegueta, da objavi svoj oproštaj od reprezentativnog nogometa.

No, i nakon Eura Francuska igra slabo, a poraz u Austriji nikog nije ostavio ravnodušnim. Domenechova pozicija i dalje je ugrožena, a Trezeguet se nada da bi izbornik ipak mogao izgubiti posao. Tada bi se možda odlučio vratiti reprezentaciji.

''Ako Domenech ode, razgovarao bih s novim izbornikom i saslušao što mi ima za reći,'' izjavio je Trezeguet pred novinarima.

U listopadu se nastavljaju kvalifikacije za SP 2010, a novi kiks Domenechove Francuske znači bi kraj vladavine ovog nepopularnog trenera.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider