Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet

Transferi: Dinamova zarada od igrača 31, proračun 11 milijuna eura?!

Iako ljetni prijelazni rok još nije završio, zanimljivo je pogledati tablicu zarade i troškova naših najvećih klubova. Dinamo je u debeloj prednosti nad svim ostalima - u posljednja dva prijelazna roka prodao je igrače u vrijednosti 35 milijuna eura, a Hajduk samo 3...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmice hrvatske nogometne lige sve su manje posjećene. U prethodnoj sezoni najbolju posjećenost imao je Dinamo sa, u prosjeku, 7000 gledatelja, dok je Hajduk imao prosječno 5000 gledatelja. 

Hajduk je u odnosu na sezonu 2006./2007. imao pad posjećenosti od nevjerojatnih 30 posto. No Plavi i Bijeli još uvijek imaju dovoljno novca kako bi se, kada počne ljetna sezona transfera, trošilo na dovođenje pojačanja.

U najbogatijem hrvatskom klubu Dinamu primjerice u ovom i proteklom zimskom prijelaznom roku u prodaji igrača zarađeno je oko 35 milijuna eura. Gledajući novac potrošen na pojačanja, razlika u prihodu iznosi vrtoglavih 31 milijun eura. 

>> Dinamo startao pobjedom

>> Video: Kako Mamić brine da se Morales ne prehladi

Dinamov godišnji proračun iznosi oko 11 milijuna eura, od čega pola iznosa dobiva od grada. Koliki dio ostane u Dinamovoj blagajni od prodaje igrača, to je već pitanje...

U Hajduku je što se tiče transfera mnogo drukčije. Prodati se ne može puno ni skupo, ali grad i sponzori ipak uskaču. Od zvučnijih imena iz Hajduka su otišli Ante Rukavina te Duje Čop, čija je vrijednost transfera oko 3 milijuna eura, dok se na kupnju igrača potrošilo oko 2 milijuna eura, naravno ne računajući godišnje plaće zvučnih imena koji su došli kao slobodni igrači ili na posudbu. Po matematici, bez sponzora i publike Hajduk ne bi preživio.

Od ostalih hrvatskih klubova, na ljestvici upsješnosti visine transfera strši Zagreb, koji je za trojku Ibričić, Nadarević i Stojkić inkasirao najmanje 2 milijuna eura. Ostatak prvoligaškog društva dobiva mrvice, te preživljava zahvaljujući sponzorima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider