Tenis
SPORTOVI
Tenis

Tenis: Ruskinje osvojile Daleki Istok, Španjolci preko SAD-a u finale Davis kupa

Ruska tenisačica Dinara Safina osvojila je WTA turnir u Tokiju, dok je njena sunarodnjakinja Zvonareva slavila u kineskom Guangzhou. Španjolci su pak u finalu Davis kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinara Safina je  u finalu pobijedila sunarodnjakinju Svetlanu Kuznjecovu sa 6-1, 6-3.

"Ovog vikenda igrala sam svoj najbolji tenis u karijeri. No, samo Bog zna koliko još mogu ići naprijed. Vesela sam i zbog toga što ću napredovati na WTA listi", kazala je Safina, koja radi s hrvatskim trenerom Željkom Krajanom. Ona bi na najnovijoj WTA listi trebala napredovati na treće mjesto.

Ovo je četvrti turnir koji je osvojila ove godine, prije toga slavila je u Los Angelesu, Montrealu i Berlinu. Također, igrala je u finalu Roland Garrosa.

Ruska tenisačica Vera Zvonareva osvojila je WTA turnir u Guangzhou. On je u nedjelju u finalu pobijedila Kineskinju Peng Shuai sa 6-7 (4), 6-0, 6-2.

Španjolska reprezentacija plasirala se u finale Davis Cupa nakon što je u Madridu povela sa nedostižnih 3:1 protiv branitelja naslova SAD. Treći bod za španjolsku vrstu osvojio je Rafael Nadal koji je deklasirao Andya Roddicka 6:4, 6:0, 6:4.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider