Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Svjetski tisak: Nijemci su izletjeli zbog svoje primitivne i sebične igre

Svjetski tisak se raspisao o jučerašnjoj utakmici između Hrvatske i Njemačke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Bild" (Njemačka): "Bild" (Njemačka): Jogi, ovaj nas poraz straši. Prijeti nam ispadanje s EURA. Sve ovisi o posljednjoj utakmici protiv Austrijanaca. Njemačka je u crno-crvenom šoku. Iznenada je sve upitno. Sad moramo drhtati, nadati se i strahovati. Taj sramotni 1:2 protiv Hrvatske. Katastrofa! Bilo je još samo pitanje pobjeda u skupini ili ne? A sad su opet Austrijanci naša sudbina na velikom turniru. Sjećamo se sramote iz Cordobe 1978. Ili 1982., onoga tamo-amo u Gijonu. Što će se sad dogoditi? Zašto se njemačka momčad protiv Hrvatske tako blamirala? To je bila daleko najgora igra pod vodstvom Jogija Loewa u nekoj važnoj utakmici. Uspavana obrana bila je potpuno nedorasla, posebice je Jansen bio potpuni gubitak. Sad protiv Austrije. Nadamo se da mi na kraju nećemo biti Doesis (pogrdni izraz za Austrijance)."

"Kicker" (Njemačka): "Njemačka su jedanaestorica razočarala na cijeloj liniji. Bilo je loše jer se veliki nedostaci ne mogu sakriti na ovoj razini igre."

"Sueddeutsche Zeitung" (Njemačka): "Njemački pad u bazni logor. Umorna vrsta SFB-a zasluženo je izgubila od Hrvatske 1:2. Imali su sreću da poraz nije na kraju bio još veći".

"Frankfurter Allgemeine Zeitung" (Njemačka): "Rušenje njemačkih nebeskih napadača. Favoriti na ovom EURU izgledaju drugačije. Poraz je bio žestoki spoznajni šok za Nijemce. Nijemci su se u svakom slučaju nakon ove 90-minutne blamaže oslobodili tereta favorita (iz sjene).

"Marca" (Španjolska): "Hrvatska je noćna mora Nijemaca. Igra kratkih dodavanja Modrića, Kovača i ostalih bila je dovoljna da se poviju fizičke snage Njemačke. Hrvati su oblikovali igru prema vlastitim predodžbama s brzim kombinacijama i prodorima po strani".

"As" (Španjolska): "Nijemci su izletjeli zbog svoje primitivne i sebične igre".

"El Mundo" (Španjolska): "Hrvatska je razmontirala Njemačku. Njemačka je zaradila porciju poniznosti. Legendarni njemački oportunizam ovog puta nije bio dovoljan da se igra preokrene u posljednjim minutama."

"El Pais" (Španjolska): "Uljez u njemačkim redovima. Njemačka je bila uvjerena u sebe. Odlazak u finale činio se nezaustavljivim, dok se uljez nije ušuljao u njihove redove. Igrač laganog koraka, od onih koji više lebde iznad travnjaka nego što trče: Luka Modrić. Čini se da Hrvatima odgovaraju aristokratski protivnici. Engleska može pjevati pjesmu o tome."

"Blick" (Švicarska): "Sad se jadikuje. Hrvatska, ubojica divova, opet je udarila! I sad Njemačka mora drhtati protiv Austrije."

"Tages-Anzeiger" (Švicarska): "Hrvatska je pokazala njemačke vrijednosti".

"Neue Zuercher Zeitung" (Švicarska): "Favorit se spotiče. Favorit je bio učinkovito drugačije zamislio izlet u Klagenfurt."

"Polska" (Poljska): "Pritajena zmija naočarka protiv teškog tenka."

"Dziennik" (Poljska): "Njemačka nemoćna."

"Fakt" (Poljska): "Hrvati su Nijemcima poravnali krzno."

"Super Express" (Poljska): "Koncert Hrvata. U svakom su pogledu bili nadmoćni nad Nijemcima."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider