Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Švedska - Španjolska 1:2

U susretu 2. kola D skupine Europskog prvenstva u Innsbrucku su nogometaši Španjolske svladali Švedsku sa 2:1 (1:1). Pred 30.000 gledatelja na stadionu Tivoli Neu sudio je Nizozemac Pieter Vink.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pogotkom Davida Ville u zadnjoj minuti Španjolska je pobijedila Švedsku (2:1) i ušla u četvrtfinale EURA kao pobjednik skupine D. Villa se još jednom pokazao španjolskim junakon nakon što je Rusima u prvoj utakmici zabio tri pogotka i sada je sa četiri zgoditka prvi strijelac EURA.

Španjolci su bili dominantni u većem dijelu susreta, napravili su veliki pristisak već an početku dvoboja i to se isplatilo u 15. minuti kada je ubačaja Davida Silve Torres vrhom kopačke sproveo u mrežu. Španjolci su nakon vodstva prestali napadati, a Šveđani su postajali sve opasniji. U 30. minuti Larsson je izbio sam ispred Casillasa, ali je pokušaj loba ipak bio previsok. No, u 34. minuti Zlatan Ibrahimović je dočekao svoju priliku, prihvatio je ubačenu loptu, prošao Sergia Ramosa i ispod Casillasa poslao loptu u mrežu.

Više o utakmici doznajte na euro2008.dnevnik.hr

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider