Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Švedska - Grčka 2:0

U susretu 1. kola D skupine Europskog prvenstva u Salzburgu su nogometaši Švedske svladali Grčku sa 2:0 (0:0). Pred 30.000 gledatelja na stadionu Wals-Siezenheim sudio je Švicarac Massimo Busacca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europski prvaci Grci poraženi su već u prvom susretu EURA protiv Švedske (0:2) u najslabijoj utakmici ovogodišnjeg prvenstva. Utakmicu su slabom učinili Grci, koji su prikazali navlas istu igru kao i prije četiri godine u Portugalu, igru koja ni tada ni danas nikog ne osvaja. Šveđani su pobijedili jer su imali dvojicu velemajstora - Zlatana Ibrahimovića i Henrika Larrsona koji su u 67. minuti odigrali dupli-pas nakon kojeg je Ibro neobranjivo pogodio rašlje grčkog vratara. Još uvijek nezaliječeni Ibrahimović je izašao odmah nakon zgoditka, a Šveđani su povećali vodstvo četiri minute kasnije krajnje suprotnim zgoditkom od prvoga po atraktivnošću. Larsson je sjanim dodavanjem našao posve samog Ljungberga, čiji je šut Nikopolidis obranio, Elmander je u očaju uputio svijeću koju je iz nekoliko dodira pored dvojice grčkih igrača i Nikopolidisa "trbuhom" ugurao švedski branič Hansson.

Šveđani su prije vodstva propustili dvije prilike, a u oba slučaja su pogrešno istrčalog grčkog vratara pokušali prebaciti Ibrahimović i Wilhemsson. I Grci su imali nekoliko poluprilika nakon grešaka švedske obrane, ali su se svojom igrom, pogotovu u prvom dijelu, pokazali nedostojnim naslova europskog prvaka. 

Strijelci: 1:0 Zlatan Ibrahimovic (67), 2:0 Petter Hansson (72)

ŠVEDSKA: Isaksson - Alexandersson (Stoor 74), Mellberg, Hansson, Nilsson - Wilhelmsson (Rosenberg 78), A. Svensson, D. Andersson, Ljungberg - H. Larsson, Ibrahimovic (Elmander 71)

GRČKA: Nikopolidis - Antzas, Dellas (Amanatidis 70), Kyrgiakos - Seitaridis, Katsouranis, Karagounis, Basinas, Torosidis - Charisteas, Gekas (Samaras 46)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider