Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ekskluzivno

Šuker: 'Ponosni sam počasni građanin Osijeka'

Građani koji su se toj dodjeli protivili, zamjeraju mu što malo vremena provodi u Osijeku, što ne ulaže u grad, što Akademiju nije otvorio u svom rodnom gradu, što se ne ponosi njime. Davor Šuker odlučio je za magazin Provjereno reći i svoju stranu priče.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čovjek je to koji je odavno postao hrvatski izvozni 'brand', a sada je u svom rodnom gradu postao netko koga ne žele. Usprkos protivljenju dobrog dijela Osječana, grad mu je dodijelio titulu počasnog građanina i Šuker ju je ponosno primio.

Titula počasnog građana nekog grada dijeli se za posebne zasluge stanovnicima tog grada. Tako je i Vladimir Šeks nositelj jedne, Franjo Tuđman također, a i Davor Šuker postao je 10. počasni građanin grada na Dravi u posljednja dva stoljeća.

'Osijeka se sjetim kad razmišljam o djetinjstvu, osnovnoj školi i prvim dodirom s nogometnom loptom. Zabolilo me kad su mi rekli da se Osijeka stidim. Mislim da je to potaknuto od jednog gradskog medija koji je htio dobiti spektakl', rekao je Davor Šuker.

Mnogi mu zamjeraju što ne ulaže u grad, a on ipak priznaje da nema planova za ulaganje investicija u Osijek jer je doživio loša iskustva s ulaganjima u Hrvatskoj.

Govore mu da je škrta osoba, a on se prisjeća nogometnih dana kada je, kako kaže, dijelio svima koji su ga tražili.

'Zašto škrt? Puno puta smo dali navijačima 100, 200 i 1.000 kuna. Dobro mi je prijatelj rekao kako mnogi mogu reći na to što nisi dao još i više', dodaje Davor Šuker.

Kaže kako mu nedostaje nogometna lopta, a ima samo jednu neostvarenu želju. U ekskluzivnom intervju, prvom nakon godina medijske šutnje, otkrijte više o Davoru Šukeru i njegovoj neostvarenoj želji. 

Više pogledajte u video prilogu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider