Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Subašić: ''Došao sam u Hajduka, jer sam Dalmatinac!''

Danijel Subašić, jedno od Hajdukovih novosezonskih pojačanja, prije samo godinu dana razmišljao je o odlasku iz nogometa. Najperspektivnijeg hrvatskog vratara, po mišljenju mnogih, htio je i Dinamo. No, Subašić je izabrao Poljud. Ispričao nam je zašto je zamalo odustao od nogometnog sna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U takvoj se idili malo tko prisjeća da je Danijel ne tako davno zaradio suspenziju nakon izjave da ga je Reno Sinovčić natjerao da stavi potpis na ugovor sa Zadrom...

"Prije godinu i pol dana, evo sada i dvije, sam se htio ostaviti nogometa, bilo je to teško razdoblje za mene. Ja sam imao nekih trenutaka kada sam padao, ali uz potporu roditelja i obitelji sam to prebrodio i išao dalje...", izjavio je Subašić.

Sedam mjeseci kasnije Danijel se ispričao, objašnivši kako je reagirao nepromišljeno, a danas Sinovčića smatra - drugim ocem! Priznao je da je nedugo zatim mogao staviti potpis na ugovor s Dinamom.

"Mogao sam a nisam, nisam htio! Došao sam u Hajduka jer sam Dalmatinac, tu mi je bliže, a i u Hajduka se puno bolje radi s vratarima nego u Dinamu."

Ipak, nagovarali su ga mnogi da ne dolazi na Poljud...

"Kada je Hajduk igrao loše svi su mi govorili - Nemoj u Hajduka! A sada sam čvrsto tu, želim nešto osvojiti, da se Hajduk digne što više..."

Subašić je izvanredan bio još tijekom priprema u Sloveniji, a u premijeri na Poljudu blistao protiv Napolija. Obranio je penal Hamšiku, osigurao pobjedu... Postao je već tada Torcidin junak!

"Fantastično, nezaboravno, sav sam se naježio kada sam čuo Torcidu kako navija. Kada se s razglasa čulo moje ime na koje su oni zapljeskali, oduševili su me!"

Branio je Subašić za mladu reprezentaciju, no vidi li se kao nasljednik svojega uzora Stipe Pletikose?

"Ne, ne još, još treba puno raditi, treba se dokazati među vratnicama, a ako budem bit ću najsretniji čovjek na svijetu," priznao je mladi vratar.

Danijel će za tjedan dana debitirati i u prvenstvenoj utakmici, i to baš protiv svojeg bivšeg kluba Zadra.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider