Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Srna zabio Dinamu, rezultat 0:2

U prvom susretu trećeg pretkola nogometne Lige prvaka zagrebački Dinamo je na gostovanju u Donjecku poražen od ukrajinskog prvaka Šahtara 0:2. Pogote za Šahtar postigli su hrvatski reprezentativac Darijo Srna (3) i Brazilac Brandao (30).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zagrebački Dinamo će po svemu sudeći ponovo ostati bez plasmana u Ligu prvaka. U dosadašnjih sedam pokušaja "modri" su samo dva puta izborili ulazak u elitu, a nakon ogleda u Donjecku teško je očekivati novi uspjeh. Rezultat prve utakmica još i ostavlja nadu, no Dinamova igra nikako.

Utakmica u Donjecku nije mogla početi gore za hrvatskog prvaka. Šahtar je poveo već u trećoj minuti i to sjajnim pogotkom Darija Srne iz slobodnog udarca. Nakon što je Mirko Hrgović nepotrebno srušio Srnu hrvatski reprezentativac je sam izveo slobodni udarac i sa 20 metara svladao Kelavu. Nove brige za Dinamovu klupu zadala je ozljeda Igora Bišćana koji je u 28. minuti napustio teren. Samo dvije minute kasnije Šahtar je postigao i drugi pogodak i to ponajviše zaslugom "modre" obrane. Prvo je Hrgović pokušao izbiti loptu iz kaznenog prostora, no to je loše uradio i lopta se odbila do Drpića, koji jednako loše reagira, a potom su Badelj i Vrdoljak samo pogledom popratili Jadson kako prima loptu te udarcem sa ruba kaznenog prostora trese mrežu. Šahtar je do konca poluvremena imao još dvije sjajne prilike, a obje je zapucao Willian. Prvo je u 34. minuti pogodio vratnicu, a potom je u 43. minuti djelić sekunde zakasnio na ubačenu loptu.

Srećom, po Dinamo ukrajinska momčad je daleko od prave forme što se najbolje vidjelo u nastavku utakmice. Šahtarov ritam je popustio i Dinamo je uspostavio ravnotežu na terenu. Premda je igrao s "pola gasa" domaćin je u drugom poluvremenu imao četiri odlične prilike, no Kelava je odlično reagirao na udarce Glatkog, Brandaa i Morena, a Moreno je promašio i prazna vrata. Dinamove prilike nismo spominjali jer ih nije bilo.

Uzvratna utakmica je za dva tjedna u Zagrebu. 

Donjeck. Olimpijski stadion - 20.000 gledatelja; Sudac: Florian Meyer (Njemačka)

Strijelci: 1:0 Srna (3), 2:0 Jadson (30)

Žuti kartoni: Hrgović (2), Jadson (26), Etto (60), Glatki (61)

ŠAHTAR: Pjatov - Srna, Čigrinski, Kučer, Rat (od 9. Iščenko) - Willian (od 55. Duljaj), Hubschman, Fernandinho, Jadson - Brandao, Glatki (od 72. Moreno). Trener: Mircea Lucescu

DINAMO: Kelava - Hrgović, Bišćan (od 28. Lovren), Drpić, Etto (od 64. Guela) - Badelj, Vrdoljak - Sammir (od 69. Morales), Manžukić, Mikić - Tadić. Trener: Branko Ivanković

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider