Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Srbija: Klubovi Istočne Europe sve više zaostaju

Klubovi iz Istočne Europe ne mogu držati korak u natjecanju Lige prvaka i Kupa UEFA-e s klubovima sa zapada kontinenta. Samo 6 klubova iz Istočne Europe natjecat će se u skupinama u Ligi prvaka, koja počinje 16. rujna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Osnovni njihov problem je stalni nedostatak novca, koji već godinama bezuspješno pokušavaju riješiti nekontroliranom prodajom svojih mladih i perspektivnih nogometaša", kaže Dragoslav Stepanović, negdašnji jugoslavenski reprezentativni branič, koji sada trenira momčad beogradskog prvoligaša Čukaričkog.

Stepanović situaciju u velikoj većini vodećih istočnoeuropskih klubova objašnjava na primjeru najboljih srpskih momčadi, Partizana i Crvene zvzde. 

On sa sigurnošću tvrdi da bi, primjerice, srpski prvak, beogradski Partizan, koji je u 3. kvalifikacijskom kolu eliminiran od istanbulskog Fenerbahčea s ukupnim omjerom 4:3, u nekim drugim okolnostima prošao Turke:

"Da je Partizan ovog ljeta mogao zadržati u svojoj sredini crnogorskog napadača Stevana Jovetića, umjesto što ga je prodao Fiorentini, sigurno bi izbacio Fenerbahče iz utrke, jer je to igrač koji stvara razliku u igri i preteže u korist kluba na čijoj je strani."

U još goroj situaciji od Partizana je Crvena zvezda, pobjednik Kupa prvaka iz 1991. godine, koja je ispala u 2. kvalifikacijskom kola Kupa UEFA-e, jer je u momčadi zadržala samo trojicu igrača prve postave iz prošle sezone, dok je sve ostale prodala. 

"Slična je situacija i u klubovima iz ostalih istočnoeuropskih država pa se ne treba čuditi njihovom sve većem zaostajanju za bogatim klubovima iz drugih zemalja."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider