Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Sportski sud: Suspendiran Dodo, bez odluke o Emersonu

Sud sportske arbitraže (CAS) u Lausannei odbio je žalbu igrača Fluminensea Brazilca Ricarda Lukasa Dodoa, koji tako još godinu dana neće smjeti igrati nogomet.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dodo (34) je kažnjen sa dvije godine neigranja zbog uživanja nedopuštenih sredstava, a "pao" je na doping-testu još u vrijeme kada je igrao za Botafogo. 

U njegovoj krvi nađen je stimulans "femproporex", a nogometaš se žalio da je doping-kontrola Brazilskoga nogometnoga saveza bila "neadekvatna".

CAS se očitovao i o još jednom slučaju u koji je uključen brazilski nogometaš, no u priopćenju stoji da će odluka o "aferi Emerson" biti donijeta tek za mjesec dana. 

Naime, Brazilac Emerson igrao je u kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo za Katar, a žalbu CAS-u i FIFA-i uputio je Irak, kojeg je Katar izbacio u prednatjecanju. 

Emersona je suspendirala FIFA nakon što je otkriveno da je igrao za Brazil u mlađim kategorijama pod imenom Marcio Passos De Albuquerque. Prije dvije godine isti igrač je optužen da je falsificirao godinu rođenja u dokumentima i taj slučaj je također na sudu.

Emerson je igrao u odlučujućoj pobjedi Katara nad Irakom, a Katar i bez njega u finalnoj skupini SP 2010 igra odlično i prvi je sa pobjedom i remijem iz dvije utakmice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider