Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Španjolska - Rusija 4:1

U susretu 1. kola D skupine Europskog prvenstva u Innsbrucku su nogometaši Španjolske svladali Rusiju sa 4:1 (2:0). Pred 34.000 gledatelja na stadionu Tivoli Neu sudio je Austrijanac Konrad Plautz.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolska nogometna reprezentacija u stilu je svojeg nadimka (Furije) svladali su u Innsbrucku Rusiju sa 4:1 i najavili da će igrati važnu ulogu na EURU. Napadač Valencije David Villa postigao je prvi "hat-trick" na prvenstvu, a izbornik Rusije Gus Hiddink morat će tražiti nova rješenja u obrani u utakmicama protiv Grčke i Švedske. Ruski središnji braniči Kolodin i Širokov jednostavno nisu bili dorasli španjolskom napadačkom paru Villa -Torres, a u ruskoj igri se itekako osjećao nedostatak najboljih igrača - suspendiranog Aršavina i napadača Pogrebnjaka. Susret u Innsbrucku, uz "kišu pogodaka" obilježila je i prava kiša, koja je neprestano padala tijekom cijelog susreta i očito više problema radila visokim ruskim braničima.

Nakon izjednačenog otvaranja utakmice branič Širokov je krenuio u napad i krivo dodao loptu, Torres je prošao Kolodina i nesebično poslao loptu Villi kojemu nije bilo teško postići prvi zgoditak. Tko zna kako bi utakmica završila je Zirjanov u 22. minuti umjesto vratnice pogodio mrežu, a to je opet nakon protunapada i savršeno ubačene lopte Inieste iza leđa ruske obrane Villa kroz noge Akinfejevu u 44. minuti.

U drugom dijelu je Hiddink napravio nekoliko izmjena, ali mu se napadačka taktika nije isplatila jer su Španjolci u protunapadima lako dolazili u šanse. U 75. minuti Villa je opet prošao Kolodina i povećao na 3:0, a ulaskom Fabregasa u igru u drugom dijelu, Španjolci su mogli posve "unakazatiti" Ruse. Srećom po Hiddinkovu momčad, Pavlječenko je smanjio na 3:1 nakon udarca s kuta, a kada su Rusi zaprijetili još jednim zgoditkom, opet su Španjolci napravili kontru nakon koje je Fabregas postavio konačnih 4:1 za najveću pobjedu Španjolaca na dosadašnjim europskim prvenstvima.

Strijelci: 1:0 David Villa (20), 2:0 David Villa (44), 3:0 David Villa (75), 3:1 Roman Pavljučenko (86), 4:1 Cesc Fabregas (90).


ŠPANJOLSKA: Casillas - Sergio Ramos, Marchena, Puyol, Capdevila - Iniesta (Cazorla 63), Marcos Senna, Xavi, Silva (Xabi Alonso 78) - Villa , Torres (Fabregas 54)


RUSIJA: Akinfejev - Anjukov, Širokov, Kolodin, Žirkov - Zirjanov, Semak - Semšov (Torbinskij 57), Sičev (Bistrov 46, Adamov 70), Biljaletdinov - Pavljučenko

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider