Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

SP kvalifikacije: Triler pobjeda Danske u Lisabonu, veliki trijumf Luksemburga

U sinoćnjim kvalifikacijskim utakmicama reprezentacija najveće iznenađenje bila je pobjeda Luksemburga usred Švicarske rezultatom 2:1, dok je Danska u triler završnici svladala Portugal usred Lisabona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su prvi ispali s Europskog prvenstva kojeg su sami organizirali ove godine, švicarski nogometaši doživjeli su novi težak udarac. Sinoć su im u goste stigli Luksemburžani i odnijeli cijeli plijen. Junak utakmice bio je Alphonse Leweck, koji je u 86. minuti zabio pobjedonosni gol za povijesnu pobjedu malog Luksemburga.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u Lisabonu. Portugal je mirno vodio sve do 84. minute, ali onda je uslijedila prava drama. Prvo je Arsenalov napadač Bendtner izjednačio na 1:1, da bi samo dvije minute kasnije Deco iz penala opet donio prednost domaćinima. Danci se nisu predavali i u 90. minuti Poulsen je ponovo izjednačio, a totalni šok domaćim navijačima priredio je Jansen u 92. minuti, svojim golom za pobjedu Danske 3:2. U toj, inače, vrlo jako skupini, Šveđani su sinoć pobijedili Mađarsku 2:1, dok je prvo mjesto preuzela Albanija, nakon trijumfa nad Maltom 3:0.

Od drugih rezultata, valja izdvojiti još jednu veliku pobjedu Litve. Nakon lakog gaženja Rumunjske, Litvanci su potukli i Austrijance. Sada su prvi u skupini, a Francuzi su pobjedom nad Srbijom došli na diobu drugog mjesta, kojeg dijele s Rumunjima, Austrijancima i Srbima. Također vrlo teška skupina.

Nijemci su odigrali 3:3 na gostovanju kod Finske, Španjolci su s lakih 4:0 ispratili Armence, Italija i Nizozemska došle su do novih bodova, a treba spomenuti i solidnu pobjedu Slovenije, doma protiv Slovačke 2:1.

Kvalifikacije se nastavljaju za mjesec dana.


Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider