Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Nogomet

SP kvalifikacije: Iznenađujući porazi Francuske i Rumunjske

Francuski izbornik Domenech doživio je novi veliki neuspjeh sa svojom ekipom na gostovanju u Austriji, što bi ga moglo koštati izborničke klupe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sinoćnjim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. dogodilo se i nekoliko velikih iznenađenja. Najveće od svih svakako je težak poraz Francuske na gostovanju kod Austrije rezultatom 3:1.

Austrijanci su golovima Janka, Aufhausera i Ivanschitza došli do slavne pobjede, i dokaza da je austrijski nogomet ipak napredovao nakon ovogodišnjeg Eura, koji je održan u njihovoj zemlji.

Za francuskog izbornika Domenecha utakmica protiv Srbije u srijedu bit će ključna. Ako galski pijetlovi ne pobijede, teško je vjerovati da će Domenech zadržati svoj posao.

Veliko iznenađenje dogodilo se i u Cluju, gdje je Rumunjska na domaćem terenu teško poražena od Latvije rezultatom 0:3. Golovima Stankeviciusa, Mikuliunasa i Kalunasa došli su Latvijci do velikog uspjeha, a Rumunji su još jednom dokazali kako im je jako teško igrati vrhunski nogomet iz godine u godinu.

Talijani su jedva izbjegli kiks na Cipru. Di Natale im je donio pobjedu u sudačkoj nadoknadi. Španjolci su golom Ville minimalno porazili BIH, Crna Gora je izvukla bod protiv Bugarske, kao i Slovenija protiv Poljske, dok su Srbi protiv Farskih otoka ubilježili relativno laganu pobjedu.

Šveđani su također razočarali. Odigrali su sinoć mizernih 0:0 protiv Albanije, a još su gore prošli Škoti, koji nisu izvukli ni boda na gostovanju kod Makedonije. Spomenimo i da su se Nijemci lako obračunali protiv Lihtenštajna, a Portugalci portiv Malte, dok su Izrael i Švicarska odigrali 2:2.

U našoj skupini, do pobjede su došli Englezi na gostovanju kod Andore 2:0, a strijelac oba pogotka bio je Joe Cole. Ukrajina je doma pobijedila Bjelorusiju 1:0. Pobjednički gol zabio je Ševčenko.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider