Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Slovenija: Zbog napada na navijače Cibalije u Mariboru razmišlja se o zakonu o navijačima

Napad na skupinu hrvatskih državljana u subotu u Mariboru uoči utakmice NK Maribor - Cibalia u kojemu je bilo ozlijeđenih, u Sloveniji je ponovno aktualizirao ideju o donošenju posebnog zakona o navijačima kojim bi se izolirale ekstremne navijačke skupine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Urgirat ćemo da se donese zakon o navijačima koji bi ekstremnim navijačima zabranio dolazak na stadione", izjavio je za mariborski dnevni list Večer direktor mariborske policijske uprave Karol Turk.

On je za ponašanje mariborske ultraške skupine "viole", koja je poznata po nasilju i čestom izazivanju incidenata, optužio upravu kluba, rekavši da se od nasilnih navijača nikad nije iskreno distancirala nego da im, naprotiv, daje "tihu podršku".

Turk smatra da bi NK Maribor navijačku skupinu viole morao prisiliti da se registrira kao društvo s članskim iskaznicama koje ne bi dobili oni koji su već registrirani i kažnjavani zbog nasilja, a ne samo izražavati žaljenje kada se već incident dogodi.

"Problematično je pedesetak od 500 pripadnika navijačke skupine i njihovom izolacijom ostali bi samo pravi navijači", rekao je Turk, dodajući da će policija poduzeti mjere protiv identificiranih u subotnjem incidentu, među kojima je i više maloljetnih osoba.

Direktor NK Maribor Marjan Ban izjavio je za Večer da klub žali zbog subotnjeg incidenta u središtu Maribora, ali da se to dogodilo izvan stadiona te da je za takve događaje zadužena policija.

Prema podacima mariborske policije, u tučnjavi granitnim kockama, palicama i bocama koja je izbila nakon napada pedesetak mariborskih navijača na skupinu navijača Cibalije koji su se prema stadionu vozili u nekoliko kombija, ali bez ikakvih navijačkih obilježja koji bi eventualno isprovocirali napad, ozlijeđeno je pet Vinkovčana i jedan Mariborčanin, ali nijedan teže. Jednom navijaču Cibalije u napadu je slomljena ruka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider