Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Kup UEFA: Slaven propuštao prilike pa izgubio

Slaven Belupo propustio je veliku priliku za pobjedu nad bogatim ruskim klubom. CSKA je bio na koljenima, Slaven je vodio, stvarao šanse, ali i propuštao kažnjavati ruske poklone. Rusima je bilo dovoljno svega 15 minuta da prekrenu utakmicu i odnesu pobjedu iz Koprivnice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvih petnaest minuta utakmice vidjeli smo tek dva nepostojeća žuta kartona koje je sudac iz Sjeverne Irske prestrogo izvadio, jedan za Posavca zbog prigovora te drugi za igrača CSKA Odiaha. U 22. minuti Slaven je skoro oplemenio bolju igru nakon odlične prilike Vručine. Jurić je odlično probio ljevi bok i ubacio na drugu stativu, no napadač Slavena je bio prekratak.

Tri minute kasnije ponovo u priliku dolaze Koprivničanci, no Gregurin upropaštava dobru povratnu loptu Vručine vrlo nepreciznim udarcem iznad gola. Nakon toga Rusi su u 27. minuti prvi put priprijetili vratima Slavena, no udarce Žirkova i Odiaha primirili su obrambeni igrači i vratar Rodić.

U 37. minuti velika nesreća za 'farmaceute'. Jurić je opalio s vrha 16-erca, a lopta se nakon čudnog leta odbila od grede u gol-aut. No zato 43. minuta donosi radost za tribine. Jurić je uspio zabiti nakon što mu se lopta sretno našla u nogama nakojn ubačaja iz kuta. 

>> Uživo: Slaven B. - CSKA M. 1:2

Slaven je i u nastavku krenuo odlično. Vručina je propustio stopostotnu priliku nakon što je u 51. minuti bio jedan na jedan s golmanom Akinfeejevim koji je spasio goste fenomenalnom reakcijom.

U 58. minuti ponovo je u akciji bio Jurić koji je izborio slobodni udarac. Vručina je pucao, a Akinfejev jedva obranio nofgom. U tim se trenucima CSKA činio zreo za poraz s najmanje dva gola razlike.

CSKA se ipak malo konsolidirao i zaprijetio preko Žirkova u 62. minuti. U 72. minuti Posavec je sjajnu loptu poslao pred Vručinu, no ruski golman stiže prvi do nje i spašava svoj klub vjerojatnog poraza.

Tada dolazi do velikog pada u igri Slaven Belupa. U 77. minuti Wagner Love propustio je veliku priliku. Rodić je uspio loptu izbaciti u korner nakon 'jedan na jedan' situacije. Početak kraja kreće u 81. minuti. Nakon jednog prekida Wagner Love ostaje sam i zakucava loptu u mrežu.

Slaven sve više pada u igri i snazi što je stara boljka hrvatskih klubova. Minutu prije kraja igrač Slaven Belupa Nicolas nespretno je napravio prekršaj u kaznenom prostoru jednim zakašnjelim uklizavanjem. Vagner Love bio je neumoljiv s bijele točke kaznivši tako igru Slavena koja je bila na nivou samo 75. minute.

Igrači Slavena hrabro su se borili, no protiv ovakvih momčadi nije dovoljno trčati 75 minuta. No da su Koprivničanci realizirali još neku od svojih odličnih prilika, teško da bi se Rusi vratili i pobijedili čime su gotovo sigurno osigurali prolaz u Ligu UEFA-e.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider