Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

S EURA odlazimo sa 12,5 milijuna eura

Euro se bliži kraju pa se polako počinju zbrajati sve pozitivne i negativne strane najveće europske nogometne smotre. Osim odličnog nogometa koji gledamo, odlična je i zarada nogometnih saveza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija na Euru je ukupno zaradila 12 i pol milijuna eura. Taj se iznos prema dogovoru dijeli na dva jednaka dijela. 

Nogometni savez tako će dobiti 6 cijelih 25 milijuna eura, dok će drugu polovicu podijeliti igrači i stručni stožer. Igrači će između sebe podijeliti pet miljuna, a stručni stožer 1 cijelo 25 miljuna eura. 

Novac će među igračima biti podijeljen prema zaslugama, tako bi oni koji su sudjelovali u sve tri grupne pobjede trebali dobiti 300-tinjak tisuća eura, a dio će dobiti i igrači koji su nastupali u kvalifikacijama kao Eduardo i Mandžukić. 

Loše neće proći ni izbornik Bilić kojem bi na račun trebalo sjesti oko 300 tisuća eura. Ako ste mislili da je to velik novac pazite ovo: Njemačka će reprezntacija za plasman u finale od UEFE dobiti 19 milijuna eura, ako Nijemci osvoje naslov zaradit će 22 milijuna eura. 

Svaki je pak igrač njemačke repreznetacije već plasmanom u finale nagrađen sa 150 tisuća eura, a za osvajnaje naslova njemački nogometni savez nagradio bi ih s još sto tisuća eura, što je najveća premija u njemčkoj povijesti. Jasno, onda se još treba podijelti i onih 22 milijuna eura i onda kažu da je nogomet samo igra.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider