Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Ronaldinho u Milan za 25 milijuna eura

Odlazak Ronaldinha iz Barcelone sada je i služben. Milan je potvrdio kupovinu slavnog brazilskog veznjaka, a vrijednost transfera je 25 milijuna eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"AC Milan i Barcelona postigli su načelni dogovor o Ronaldinhovom transferu", priopćio je jučer Milan u izjavi objavljenoj na klupskim internet stranicama. "Igrač će sutra biti u Milanu na liječničkom pregledu i potpisat će ugovor do 30. lipnja 2011. godine", najavljuje se u izjavi.

Tako su završila višemjesečna nagađanja o budućnosti Brazilca. Ronaldinho je bio praktički izvan ozbiljnog nogometa još od prosinca prošle godine, a njegov privatni život i fizička nespremnost punili su naslovnice, za razliku od njegovih nastupa na terenu.

Frank Rijkaard izbacio ga je iz prve momčadi Barcelone zbog loše fizičke spremne, a novi trener Barcelone Pepe Guardiola Ronaldinha smatra viškom u svojoj ekipi za sljedeću sezonu.

Za Ronaldinha su se borili Chelsea, Manchester City i Milan. Nakon što je Scolarijev Chelsea odustao, postalo je jasno da bi Ronaldinho vrlo lako mogao postati igrač Serije A. Cityjeva financijska ponuda bila je velikodušnija, no brazilski veznjak ipak se odlučio otići u veći klub, s kojim će se moći boriti za talijanske i europske trofeje.

Tijekom svojih pet godina u Španjolskoj, Ronaldinho je osvojio dvaput španjolsko prvenstvo, jednom Ligu prvaka i proglašen je najboljim igračem svijeta 2004. i 2005. godine. Brazilac odlazi zbog loše igre posljednjih godinu dana, no kad se prašina slegne, Ronaldinho će svakako biti pamćen kao jedan od najboljih igrača u povijesti Barcelone, ne samo zbog trofeja koje je klub osvojio u njegovoj eri, već i zbog fenomenalnih igara, kojima je oduševio ljubitelje nogometa diljem svijeta.

Pred Milanom je veliki izazov: fizički pripremiti Ronaldinha i dovesti ga ponovo u dobru formu. Bit će zanimljivo vidjeti može li se on uklopiti u momčad zajedno s Kakom, Patom, Pirlom i Seedorfom.

''Žao mi je što je priča o mom transferu trajala tri mjeseca, no to samo dokazuje da sam želio karijeru nastaviti u Milanu. O Barceloni sada ne želim govoriti, jer u Milanu počinje novo poglavlje u mom životu. Navijačima obećajem maksimalno zalaganje na svakoj utakmici, a ne samo uživanje u driblinzima", izjavio je Ronaldinho za "La Gazzettu dello Sport".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider