Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Reprezentacija uskoro opet na Poljudu?

Poraz Hrvatske na Maksimiru potaknuo je na reakciju nezadovoljnike stalnog odigravanja reprezentativnih utakmica u Zagrebu. Najglasniji su u Splitu, gdje tvrde kako je vrijeme da se nakon 11 godina na Poljudu napokon odigra službena kvalfikacijska utakmica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Splitu je reprezentacija službeno igrala 3 puta te sva 3 remizirala. S Italijom i Danskom 1:1, te Slovenijom 3:3. Splićane najviše boli što je posljednja utakmica sa Slovenijom odigrana 2. travnja 1997, prije više od 11 godina, no neki se pribojavaju takozvanog ''prokletstva Poljuda'', koje je postalo ponovo aktualno nakon teškog poraza od Nizozemske uoči Europskog prvenstva ove godine.

"Mislim da bi bilo u redu, nema razloga sad kad se prekinuo mit o Maksimiru, da se jednostavno nastavlja u tom smjeru, volija bi da se i Poljud istakne kao lijepi stadion i da se počne igrati u Splitu," nada se jedan mladi Splićanin.

No odluka igrača i stručnog stožera je zadnja, u Maksimiru su se reprezentativci najbolje osjećali. U Čatežu nemaju pritiska medija i navijača te se lakše mogu pripremati. U 29 službenih utakmica odigranih u Zagrebu, 22 puta smo slavili, 6 puta igrali neriješeno, te poraženi tek od Engleza. No Maksimir stanjem u kojem se nalazi ne zaslužuje biti jedini reprezentativni stadion...

Rijeka primjerice još nikad nije ugostila službenu utakmicu reprezentacije. Sljedeća domaća utakmica je s Andorom 15. listopada. Splićani vape: došlo je vrijeme za razbijanje takozvanog prokletstva Poljuda. Iz HNS-a još nema reakcija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider