Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Bilić: Ni sudac ni loša sreća, sami smo im dali priliku

Nakon šokantnog ispadanja u sinoćnjem četvrtfinalnom ogledu protiv Turske, izbornik Slaven Bilić održao je konferenciju za novinare. 'Naš plan bio je finale... Dugo smo ostali u svlačionici, svi su bili jako tužni. Većina je plakala, a neki su jecali i ridali', otkrio je izbornik.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 

Bilić i glasnogovornik Gavran dočekani su pljeskom hrvatskih i stranih novinara. Obojica su se u uvodu zahvalila pripadnicima sedme sile na 'fair' i korektnom praćenju reprezentacije, a Bilić je na početku rekao kako je izuzetno ponosan na igrače i cijeli stručni stožer. 

- Napravili smo veliki uspjeh samim prolaskom u drugi krug te načinom na koji smo do njega došli. Bili smo veliki u ponašanju i u kvaliteti naših igara, a opraštamo se od Eura bez poraza. Ipak, razočarani smo jer smo htjeli finale. 

Izbornik je rekao kako gol nismo primili nesretno, već zbog naših pogrešaka. 

"Penali su stvar sreće, no nismo prepoznali situaciju kada smo dopustili drugi napad Turaka nakon našeg gola. Trebali smo bolje reagirati kada smo došli u posjed lopte. Mi smo im sami dali priliku...“ 

Suca Rosettija ne smatra krivcem za poraz, kao ni četvrtog suca Gonzalesa, koji je ostao 'hladan' na Bilićevo traženje zamjene. Ne 'vadi' se ni na lošu sreću. Kaže kako je moglo sve biti i drugačije, ali da smo u konačnici za poraz sami krivi.

Bilić je još jednom ponovio kako je ponosan na sve igrače, dodavši kako su igrači psihički slomljeni, razočarani i tužni. 

- Dugo smo ostali u svlačionici, svi su bili jako tužni. Većina je plakala, a neki su jecali i ridali. Svi smo još uvijek u stanju šoka i mi i vi i cijela nacija, rekao je Bilić. 

Više na euro2008.dnevnik.hr i u video dodatku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider