Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

'Jučer je bilo četiri, pet igrača koji su igrali ispod svog nivoa'

rt''Presretni smo i zadovoljni što smo otvorili turnir na najbolji mogući način. Svjesni smo bili i prije da će biti teško. Možemo biti zadovoljni prvim poluvremenom, dok je drugo bilo slabije. Teško smo se izvlačili iz austrijskog pritiska u nastavku'', komentirao je utakmicu hrvatski izbornik Slaven Bilić na press konferenciji koju je uživo prenosio naš portal.

''Ovo je prvenstvo Europe, a ne Trofej Marjan. Ako želimo napraviti dobar rezultat, smijemo imati najviše jednog igrača ispod svoje razine. Ako svi nismo na top nivou, nećemo dobro igrati. A jučer je bilo četiri, pet igrača koji su igrali ispod svog nivoa.''

''Protiv Njemačke će biti psihološki lakše. Bilo je malo teško u Beču, osjećali smo pritisak zbog navijača. Sve u svemu, zadovoljan sam igrom svoje obrane'', rekao je Stipe Pletikosa.

''Jako sam sretan zbog naše pobjede, bez obzira na drugo poluvrijeme koje nismo bili na svojoj razini'', izjavio je strijelac ključnog pogotka Luka Modrić.

>> Zašto Kovač i Petrić odbijaju komunicirati s hrvatskim medijima? 

>>
Vatrenima tri boda protiv Austrije!

Na pitanje ima li naš stručni stožer spremne nove taktičke varijante protiv Njemače, izbornik je odgovorio: ''Imamo par varijanti, ali o tome će pričati dan prije utakmice.''

Bilić tvrdi da nije dao instrukcije svojim igračima da se povuku protiv Austrije, već je bila riječ o psihološkom problemu.

Na pitanje jesu li naši igrači fizički loše pripremljeni, izbornik je odgovorio da se mi tek uhodavamo u turnir. 

''Iskreno, gledajući ih na treningu, mi ne bismo ništa mijenjali u planu priprema. Stojim iza svoje tvrdnje da moji igrači nikad nisu bili spremniji. No par igrača nije na pravoj razini'', rekao je izbornik.

''Mislim da trebamo svi bolje igrati, onda će i meni biti lakše. U drugom poluvremenu to nije bilo to. Ali vjerujem da će biti bolje u sljedećoj utakmici'', poručio je novinarima Luka Modrić.

''Prije zadnjeg koraka sam ga malo pogledao i odlučio sam se za sredinu'', komentirao je Luka svoj kazneni udarac.

Problem napadača ostaje aktualan. ''Na ovom nivou ne možemo si dopustiti neraspoloženost više od jednog igrača. Ljudi, mi smo dobili utakmicu. Neke stvari nisu bile dobre, ali neke su stvari bile jako dobre. Igrali smo protiv jedne rastrčane ekipe, ali na njihov pritisak dobro smo reagirali'', tvrdi naš izbornik. ''Ja na ovu utakmicu gledam izuzetno pozitivno.''

''Mi se ne moramo nikome pravdati. Ni pojedincu niti naciji. Najvažnije je da smo pobijedili. To nam je zadnji put na Euru uspjelo dok je većina od vas još imala dudu u ustima'', poručio je Bilić novinarima.

''Rakitić je jedan od kandidata za nastup protiv Njemačke. Pranjić je igrao na faze. Malo dobro, pa loše. Ali i na njega računam za sljedeću utakmicu'', odgovorio je Bilić na pitanje o momčadi koja će istrčati u Klagenfurtu.

Na pitanje koliko će još Bilić čekati pojedine igrače, odgovorio je da nema više vremena, ali da vjeruje svojim udarnim igračima i siguran je da će proigrati u nastavku turnira.

Pletikosa se ne boji nemačkih napadača. ''Nema razloga za strah. Naša obrana je spremna. Odigrali smo dosta utakmica skupa i to bi mogli biti važno. Apsolutno imam povjerenje u svoje igrače'', odgovorio je.

Došla su na red i pitanja stranih novinara.

''Očekujem od Luke da bude najbolji igrač turnira. Ja vjerujem u njega. On će igrati sve bolje i bolje, kako na turniru, tako i u karijeri'', odgovorio je na pitanje o Lukinoj kvaliteti izbornik Bilić.

''Bit će teška utakmica protiv Njemačke, ali siguran sam da ćemo igrati jako dobro. Vjerujem u našu ekipu'', najavio je Luka Modrić.

Na pitanje vjeruje li i dalje Bilić da možemo otići do kraja, izbornik je odgovorio: ''Ne gubim samopouzdanje. Nemojte zaboraviti da smo osvojili tri boda u Beču. Jučer smo igrali protiv jake ekipe. Svaka utakmica je drukčija.''

''Austrijanci će svima biti težak protivnik. Ako budu igrali kao protiv nas, mogu se još uvijek plasirati u četvrtfinale.'', pohvalio je našeg jučerašnjeg protivnika Bilić i usput im zaželio sreću.

''Ako budemo igrali protiv Njemačke kao u prvom poluvremenu protiv Austrije, bit ću jako zadovoljan'', najavio je izbornik, a Pletikosa je izjavio da se ipak uspio priviknuti na novu loptu te da s njom neće biti problema, nakon čega je završila konferencija za novinare.

Za naše igrače slijedi nekoliko dana odmora. Hrvatska će u četvrtak, 12. lipnja, igrati protiv Njemačke svoju drugu utakmicu u skupini B.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider