Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Premijeri Poljske i Ukrajine uvjereni u uspjeh Eura 2012.

Premijeri Poljske i Ukrajine demantirali su u ponedjeljak skeptike, koji su tvrdili da Poljaci i Ukrajinci neće na vrijeme dovršiti objekte za sljedeće europsko nogometno prvenstvo koje im je povjerila UEFA.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Mi smo dvije različite zemlje, ali u ovom slučaju djelujemo kao jedinstveni team i kao takav ćemo prijeći sve prepreke na putu do Eura 2012. Smatram da će to natjecanje u svakom pogledu biti naš organizacijski trijumf" - rekla je na konferenciji za novinare u Varšavi ukrajinska premijerka Julija Timošenko uz koju je na pitanja predstavnika 'sedme sile' odgovarao i njen poljski kolega Donald Tusk.

Prošlog mjeseca je predsjednik UEFA-e, Michel Platini, izjavio da Poljaci i Ukrajinci riskiraju gubitak organizacije Eura 2012. ukoliko stadioni u njihovim gradovima ne budu na vrijeme dovršeni. Ujedno je za kraj rujna najavio da će UEFA raspravljati o potvrđivanju poljsko-ukrajinske organizacije Eura 2012. odnosno, o eventualnom oduzimanja domaćinstva tim zemljama.

No u zadnje vrijeme i Poljaci i Ukrajinci su pojačali ritam gradnje stadiona, hotela i infrastrukture uključujući izgradnju autocesta i zračnih luka tako da se čini kako će se ipak uspjeti dobro i na vrijeme pripremiti za najveće sportsko natjecanje ikad održano u te dvije zemlje.

"Kritike iz drugih zemalja koje bi željele da mi izgubimo domaćinstvo Eura 2012. jako su nas naljutile, ali i stimulirale da bolje uskladimo zajedničke akcije" - zaključio je Tusk.

Utakmice Eura 2012. igrat će se na četiri poljska stadiona u Varšavi, Poznanju, Wroclawu i Gdanjsku i na isto toliko ukrajinskih u Kijevu, Donjecku, Lvovu i Dnjipropetrovsku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider