Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Premierliga: Liverpulski derbi zasjenio ostale

Sutra se igra većina utakmica 6. kola najuzbudljivije nogometne lige svijeta, a par koji plijeni najviše pozornosti engleske javnosti zasigurno je 'bitka za Merseyside' odnosno liverpulski derbi u kojem Everton dočekuje Liverpool. Donosimo najave najzanimljivih dvoboja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Everton nakon pet odigranih utakmica ima četiri boda manje od njihovih 'crvenih' susjeda što je gledajući stanje na ljestvici razlika od 6 mjesta. Liverpool je treći na ljestvici Premiershipa s jednakim brojem bodova kao i drugoplasirani Chelsea te ima svega bod zaostatka za vodećim Arsenalom.

Kod domaćina se najveća dilema vodi hoće li zvučno pojačanje iz Manchester Uniteda Louis Saha zaigrati od prve minute ili će se morati zadovoljiti klupom, a Steven Pienaar, Andy van der Meyde i Lars Jacobsen još su izvan pogona. Redsi su u Carling Cupu odmarali ključne igrače tako da će sutra sve zvijezde biti na broju. Jedino bi Robbie Keane nedugo nakon dolaska mogao završiti na klupi jer mu forma nije obećavajuća.

Vodeći na ljestvici Gunnersi dočekuju najveće iznenađenje sezone na Otoku - Hull city. Clichy bi trebao biti spreman kao i Samir Nasri, koji se nešto sporije oporavlja od Robina Van Persiea i našeg 'krvnika' Theoa Walcotta će biti fit.

Ranjeni Manchester United 'spava' na 15. mjestu Premier lige. Crveni vragovi su skupili tek pet bodova iz četiri utakmice, a nadaju se povećanju bodova dočekujući Bolton koji im gleda u leđa na ljestvici. Nemanja Vidić vraća se u obranu nakon suspenzije, a Sir Alex Ferguson najavio je i Van der Saara na golu unatoč ozljedi koljena.

Liverpool je treći na ljestvici Premiershipa s jednakim brojem bodova kao i drugoplasirani Chelsea

Chelsea ide na noge Stoke Cityju koji pravi društvo Newcastleu i Tottenhamu na samom dnu ljestvice. Scolarijevim momcima nedostajat će Portugalci Carvalho i Deco, no zamjenit će ih Alex i Ballack što dovoljno govori o klupi Abramovićeve momčadi. Drogba bi trebao dobiti prednost ispred Anelke u samom vrhu napada.

Kranjčarov Portsmouth dočekuje Tottenham u kojem bi ponovo trebao zaigrati Luka Modrić. Engleski mediji nisu bili zadovljni njegovim zadnjim utakmicama, a sastavu bi trebao biti i Ćorluka. 'Mornari' s druge strane imaju velikih problema u vezi. Redknappu su, osim ozljede Kranjčara, veliku brigu zadale ozljede Diarre, Boupa Diopa i Seana Davisa. U igru će zato Nigerijci John Utaka i Nwankwo Kanu kojemu bi to bio prvi ovosezonski start u prvih jedanaest.

Odnedavno najbogatiji engleski klub ide na noge Wiganu. Trener Hughes će, nakon njihova izostavljanja iz momčadi u Carling Cupu, u igru ponovo ubaciti Brazilce Elana i Robinha s kojima će sigurno jurišati na nova tri boda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider