Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Sukob navijača Dinama i češke policije

Oko 150 navijača zagrebačkog Dinama koji su doputovali u Prag na uzvratnu utakmicu protiv Sparte, u centru glavnog grada Češke sukobili su se s policijom oko 1 sat iza ponoći.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bučnu skupinu iz Hrvatske na Trgu Wenceslas vozilima je opkružilo 26 zaštitara i 45 policajaca oko 1 sat po ponoći, a kako javljaju češki mediji, navijači su na jedno službeno vozilo bacali upaljače, boce, pirotehniku, pa čak i stolice.

Za sada nije utvrđena točna materijalna šteta, no glasnogovornika praške policije kazala je kako je u sukobu ozlijeđen jedan policajac. Težina ozljeda nije poznata, no prema podacima praške Hitne službe, nitko nije prevezen u bolnicu.

Mediji prenose i kako je dio navijača legitimiran, no i da nitko nije uhićen. Pušteni su, no policija ih je 'držala na oku' cijelu noć.

Kao razlog napada u Zagrebu navodi se taj što su navijači Sparte na jednoj prvenstvenoj utakmici u Pragu izvijesili veliki transparent podrške ratnim zločincima Ratku Mladiću i Radovanu Karaždiću.

Češka policija zabrinuta sinoćnjim incidentom danas je stvari ozbiljno shvatila. Rapršene po centru Praga, Boyse se u većem broju moglo naći na Starogradskom trgu. Komentar o sinoćnjem incidentu nisu htjeli davati, jedino što je naša ekipa dobila je uzdignuti srednji prst.

Vodeće češke novine večerašnju utakmicu također smatraju kao biti ili ne biti za Spartu, ali i za češki klupski nogomet. Za razliku od Dinama, Spartini igrači imaju i psihološku pomoć u obliku psihologa iz Srbije Dragana Vujovića.

'Sparta je loša, mislim da nema šanse protiv Dinama', prokomentirao je Mihal iz Praga. Spartinog navijača u moru turista doista je teško naći u centru. I kad se nađu uslijedi iznenađenje.

'Mi smo iz Engleske i došli smo navijati za Spartu.'

'Nula' iz prve utakmice svima daje nadu u prolaz. S obzirom na formu oba kluba, za pobjedu će trebati i naklonost zvijezda. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider