Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Potplaćeni sudac Hoyzer pušten na slobodu

Nogometni sudac Robert Hoyzer, koji je 2005. zajedno sa hrvatskim držaljanima braćom Milanom, Filipom i Antom Šapinom osuđen zbog namještanja utakmica Njemačke savezne lige i prijevara na sportskim kladionicama, pušten je u petak prijevremeno iz zatvora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Robert Hoyzer je van zatora", potvrdio je u petak jedan glasnogovornik odsjeka berlinskog gradskog vijeća za pravosuđe. On je objasnio da je Pokrajinski sud u Berlinu polovicu od dvoipolgodišnje kazne zatvora pretvorio u uvjetnu kaznu.

"Sud je ustvrdio da se Hoyzer u zatoru ponašao primjereno i da njegovi socijalni i osobni kontakti govore u korist preinačenja kazne u uvjetnu", rekao je glasnogovornik.

Hoyzer je u studenome 2005. osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od dvije i pol godine zato jer je po nalogu braće Šapina lažirao utakmice druge savezne lige, te utakmice za njemački kup za što je, prema vlastitim navodima, primio oko 70.000 eura.

Hrvatski ugostitelji, braća Ante, Milan i Filip Šapina osuđeni su na zatvorske kazne i to Ante, kojeg se smatra vođom, kako su to njemački mediji nazvali, kladioničke mafije, na dvije godine i devet mjeseci a Milan i Filip na po jednu godinu zatvora. Braća Šapina, koji u središtu Berlina vode ugostiteljski objekt "Caffe King", su osim toga Njemačkoj državnoj lutriji dužni isplatiti nanesenu štetu u iznosu od 1,8 milijuna eura.

Najveći kladionički skandal u povijesti njemačkog nogometa digao je nakon otkrivanja u siječnju 2005. veliku medijsku buku, a mnogi su strahovali da bi on mogao negativno utjecati na ugled Njemačke godinu dana uoči održavanja svjetskog prvenstva u nogometu u ovoj zemlji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider