Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Malteški mediji prozivaju Slaven Belupo za navodno namještanje utakmice

Malteški nogometni savez otkrio je pokušaj namještanja jedne utakmice iz europskih kup natjecanja koja se nedavno igrala na Malti, objavio je list "Times of Malta" u nedjelju, a prenijela je njemačka novinska agencija DPA .

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik Malteškog nogometnog saveza Joe Mifsud je na subotnjoj godišnjoj skupštini Saveza izjavio da je susret odigran na Malti, ali nije htio reći o kojoj je utakmici riječ. Kao glavni razlog pokušaja namještanja utakmice naveo je klađenje preko interneta.

"Bio sam šokiran kada sam doznao da su stranci pokušali utjecati na rezultat jedne utakmice europskih kupova koja je igrana na Malti. Nemojte dopustiti da pojedinci unište vaš klub podmićivanjem", izjavio je Mifsud, koji je ujedno i član Izvršnog odbora Uefe.

Na Malti su u europskim kup utakmicama nedavno gostovala tri europska kluba. Hibernians je poražen 0-3 od slovenske Gorice 21. lipnja u 1. kolu Intertoto kupa, Valletta je izgubila 0-2 od slovačke Artmediije 15. srpnja u prvom pretkolu Lige prvaka, a Marsaxlokk je izgubio 0-4 od hrvatskog Slaven Belupa 17. srpnja u 1. pretkolu Kupa Uefe.

I dok predsjednik Malteškog saveza Joe Mifsud nije htio reći o kojoj je utakmici riječ, list "Times of Malta", pozivajući se na nepotvrđena izvješća, objavio je da je navodno riječ o utakmici Marsaxlokk - Slaven Belupo 0-4.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider