Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Počinje prodaja dionica Hajduka

Ministarstvo športa objavilo je kako dugočekivana prodaja dionica Hajduka počinje za dva tjedna. No članovi kluba na red za kupovinu doći će tek u sljedećem krugu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na današnjoj sjednici Povjerenstva za profesionalne športske klubove, pod predsjedanjem Duška Mrduljaša, predsjednika Povjerenstva, izdana je suglasnost na Elaborat HNK "Hajduk" i utvrđen početni iznos temeljnog kapitala te je time napravljen do sada najvažniji korak u postupku preoblikovanja "Hajduka" u športsko dioničko društvo, priopćeno je iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Nakon što je Povjerenstvo utvrdilo početni iznos temeljnog kapitala od 81 milijun kuna procjenjuje se da će nakon postupka preoblikovanja, a ovisno o zamjeni tražbina za dionice, ukupni temeljni kapital utrostručiti, do vrijednosti od približno 250 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

Sukladno Zakonu o športu u sljedećih 15 dana počet će i prodaja dionica HNK "Hajduk". U prvom krugu dionice će moći kupiti Grad Split, a u sljedeća tri kruga članovi kluba i javnost, najavljuje se u priopćenju Ministarstva.

HNK "Hajduk" u skladu sa Zakonom o športu izradio je Elaborat i na njega je Povjerenstvo dalo suglasnost temeljem koje postupak preoblikovanja "Hajduka" u športsko dioničko društvo ulazi u fazu upućivanja poziva za upis i uplatu dionica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider