Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

'Ukrajina i Poljska do rujna moraju dokazati da mogu organizirati EP'

Predsjednik Uefe Michel Platini u subotu je poručio Poljskoj i Ukrajini da imaju vremena do rujna da dokažu da su u stanju organizirati Europsko nogometno prvenstvo 2012. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"U siječnju na kongresu Uefe u Zagrebu upozorili smo Poljake i Ukrajince da im je krajnje vrijeme da se probude i dali smo im rok od četiri mjeseca. Sljedećeg tjedan Uefina delegacija će posjetiti obje zemlje i razgovarat ćemo sa ministrima i ljudima iz organizacijskog odbora, a u rujnu ćemo na sastanku Izvršnog odbora Uefe u Bordeauxu donijeti konačnu odluku", izjavio je Platini na konferenciji za novinare u Beču.

"Učinit ćemo sve što je u našoj moći da se EP 2012. održi u Poljskoj i Ukrajini. No, ako u Varšavi i Kijevu nećemo imati stadione, onda je moguće da Poljska i Ukrajina izgube domaćinstvo Eura 2012.", kazao je Platini, dodavši kako zasad još nema "rezervnog plana".

Poljaci i Ukrajinci kasne sa izgradnjom potrebne infrastrukture. Gradnja stadiona u Varšavi i Kijevu još nije ni počela, a treba izgraditi i nove ceste, hotele, zrakoplovne luke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider