Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Pletikosa: 'Zbog poraza na Euru trebao sam emocionalnu obnovu u samostanu'

U Čatežu se okupila većina nogometnih reprezentativaca. Do današnjeg treninga očekuje se Danijel Pranjić koji je u Nizozemskoj primio nagradu za drugog najboljeg igrača lige, te Hrvoje Vejić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivica Križanac oporavio se od ozljede zadobivene u Superkupu protiv Manchester Uniteda. 

Na jučerašnjem treningu nije bilo Luke Modrića zbog problema s desnim koljenom. Izbornik Bilić ponovio je kako se o Engleskoj može razmišljati tek nakon što se prođe Kazahstan. Kazaci imaju sličan stil igre kao i Estonija. 

Vratar Stipe Pletikosa poriče upitnu formu koju mu mediji spočitavaju. Naime, Stipe je u Spartaku u posljednjih deset prvenstvenih kola primio 14 golova.

'Ne igram ja sam u Spartaku, igra cijela momčad. Kako smo svi zaslužni kad se zabije gol tako smo zaslužni i kad ga primimo.'

Reprezentacijska jedinica Stipe Pletikosa pokušao se tako obraniti od novinarskih optužbi da u posljednje vrijeme u svom Spartaku nije baš briljirao. No, igranje za repreznataciju ipak je nešto drugo.

Nakon tužnog kraja na Euru, Pletikosa je nekoliko dana odmora potražio u jednom samostanu.

'Nisam živio u samostanu redovničkim životom. Trebao mi je odmor i emocionalna obnova, i u tih četiri, pet dana koliko sam tamo bio zbilja sam se uspio povratiti. Nakon utakmice sa Turskom svima nam je bilo iznimno teško,' objasnio je Pletikosa.

No, u novi se ciklus kreće s mnogo optimizama. Pripreme za Kazahstan i Englesku u punom su jeku, jedini veći problem je koljeno Luke Modrića. Drugi je upitnik kapetan Niko Kovač, za kojeg još nije sigurno hoće li izdržati obje utakmice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider