Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Njemačka svladala Poljsku, presudila dva pogotka Podolskog

U susretu 1. kola B skupine Europskog prvenstva u Klagenfurtu su nogometaši Njemačke svladali Poljsku sa 2:0 (1:0). Pred 30.000 gledatelja na stadionu Woerthersee sudio je Norvežanin Tom Henning Ovrebo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Strijelac: 1:0 Lukas Podolski (20), 2:0 Lukas Podolski (72).

NJEMAČKA: Lehmann - Lahm, Mertesacker, Metzelder, Jansen - Fritz (Schweinsteiger 55), Ballack, Frings, Podolski - Klose (Kuranyi 90+1), Gomez (Hitzlsperger 75)

POLJSKA: Boruc - Wasilewski, Mi. Zewlakow, Bak, Golanski (Saganowski 75) - Lobodzinski (Piszczek 65), Dudka, Lewandowski, Krzynowek - Smolarek, Zurawski (Guerreiro 46)

Sa dva pogotka "Poljaka" Lukasa Podolskog Njemačka je u Klagenfurtu pobijedila Poljsku sa 2:0 i predstavila se u vrlo jakom izdanju. Izabranicima Joachima Loewa uspjelo je ono što nije uspijevalo prethodnim njemačkim izbornicima i reprezentacijama, a to je pobjeda na EURU koju su čekali još od 1996.

Bilo je to čvrsto i dobro izdanje Nijemaca koji su iskoristili dvije od tri početničke pogreške poljske obrane. Već u 4. minuti ispala je kompletna poljska obrana, Klose i Gomez su išli sami na poljskog vratara Boruca, no Gomez nije uspio ubaciti loptu u nebranjenu mrežu sa dva metra. Istu akciju, nakon novog neuspjelog postavljanja zaleđa Poljaka, napravili su Nijemci u 20. minuti, no ovaj puta je Klose točnije uputio loptu koju je Podolski zabio za vodstvo "Elfa". Poljaci su imali svoje prilike, Krzynowek je već u 2. minuti prtopustio veliku šansu, a u 35. je Zewlakow u izglednoj prilici pucao pored vrata.

Susret je odlučen u 72. minuti kada je početnički pogriješio poljski branič Golanski, a lopte se dokopao Podolski i zabio je u same rašlje. Golanski je toliko iziritirao poljskog izbornika Lea Beenhakera da ga je odmah izvadio iz igre.

Do kraja utakmice Nijemci su mogli povećati svoje vodstvo, ali je najbolju priliku propustio Poljak Saganowski čiji je udarac glavom sa dva metra obranio Lehmann.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider