Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Njemačka: Hertha želi napustiti Olimpijski stadion

Berlinska Hertha uskoro će početi gradnju novog nogometnog stadiona jer su troškovi korištenja i nenogometni uvjeti na Olimpijskom stadionu, izgrađenom još za Hitlerove Olimpijske igre 1936., postali neizdrživi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Ozbiljno razmišljamo o pravom nogometnom stadionu kao što to imaju Frankfurt, Hamburg, Dortmund i Bayern koji je bio u sličnoj situaciji kao i mi, te se sa Olimpijskog stadiona preselio u Allianz Arenu. 

Nećemo početi sa gradnjom baš sutra, ali možda već sljedeće godine", kazao je direktor Herthe Dieter Hoeness.

Berlinski 72 godine stari Olimpijski stadion na kome je još Jesse Owens obarao svjetske rekorde preuređen je za SP 2006. i na njemu je i Hrvatska odigrala dvoboj s Brazilom. 

Kapacitet mu je 76.000 gledatelja, no na utakmicama Herthe gotovo nikad nije pun, s obzirom da je berlinski klub prošle sezone imao prosječno 44.000 gledatelja. 

Veliki problem je i atletska staza zbog koje su navijači prilično udaljeni od travnjaka, a Hertha svake godine gradu plaća najam od 4.5 milijuna eura.

Gradski čelnici Berlina nisu posve oduševljeni idejom o novom stadionu Herthe i napuštanju Olimpijskog na kojemu će se sljedeće godine održati Svjetsko atletsko prvenstvo. 

Preuređenje i modernizacija Olimpijskog stadiona za SP 2006. koštalo je čak 282 milijuna eura, a stadion je dobio i spektakularan krov. Stoga se Hertha i ne može nadati financijskoj pomoći grada u gradnji stadiona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider