Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Nizozemska - Francuska 4:1

U utakmici 2. kola skupine C na EURU Nizozemska je u Bernu svladala Francusku sa 4-1 (1-0). Pred 30.000 gledatelja na Stade de Suisse sudio je Fandel iz Njemačke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nizozemska reprezentacija na impresivan je način već nakon dva kola osigurala prvo mjesto u "skupini smrti". Nakon što je u prvom kolu visoko nadigrala svjetskog prvaka Italiju, u drugom je deklasirala svjetskog doprvaka Francusku svladavši ju sa 4-1.

Još dojmljiviji od rezultata je način na koji su Nizozemci igrali protiv Francuza. Do vodstva 1-0 stigli su već u 9. minuti. Udarac iz kuta izveo je Van der Vaart, a na pet metara od gola Dirk Kuyt je, iako ga je Malouda držao za dres, glavom poslao loptu pored Coupeta u mrežu.

Francuzi su tada trebali napasti, ali u narednih 15-ak minuta izgledali su potpuno nemoćno i neinventivno, te nisu mogli niti zaprijetiti Van der Saru. Ipak, u razdoblju od 23. do 35. minute Francuzi su uspjeli odigrati nekoliko dobrih akcija koje su šutevima završavali Govou (23. i 34. minuta), te Ribery (35.), ali svaki put istaknuo se Van der Sar. Posebno je dojmljiva bila obrana Riberyjeva prizemnog udarca sa 10-ak metara. 

Čitav tijek utakmice pročitajte na euro2008.dnevnik.hr

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider