Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Niko Kovač: Protiv Njemačke će biti lakše

Već tradicionalno dan uoči utakmice na novinarskoj konferenciji u Bad Tatzmannsdorfu se pojavio i kapetan hrvatske reprezentacije Niko Kovač.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niko je rođen u Njemačkoj, a veliki dio karijere je proveo u njemačkim klubovima Bayer Leverkusenu, HSV-u, Bayernu i Herthi i sasvim sigurno odlično poznaje njemački nogomet. U susretu protiv 'elfa' imat će i dodatne motive.

'Za nas koji smo rođeni u Njemačkoj, ali i za dečke koji igraju u njemačkim klubovima utakmica protiv Elfa donosi dodatnu motivaciju. Možete si samo misliti što bi meni radili u svlačionici Salzburga da smo kojim slučajem izgubili od Austrije', kazao je hrvatski kapetan, ali i dodao: 'Dovoljan je motiv što nam pobjeda otvara vrata četvrtfinala.'

Niko Kovač je istaknuo kako naš idući suparnik igra kontroliranu 4-4-2 formaciju u kojoj cijela ekipa radi i surađuje.

>> EURO: Bilić će sastav objaviti u četvrtak

'Nama će biti ipak lakše protiv Nijemaca nego protiv Austrije. Nestalo je treme, a neće biti niti tolikog pritiska. Sigurno ćemo igrati bolje', kazao je Niko Kovač.

Kapetan 'kockastih' je dodao kako nije zabrinut što njemačka vrsta igra s tri napadača u sastavu (Klose, Gomez, Podolski).

'Svaki sustav ima svoje pluseve, ali i minuse. Ako nametnemo naš ritam i njima će biti teško igrati. Mi smo vrlo nezgodna i neugodna ekipa', zaključio je.

Više na www.euro2008.dnevnik.hr .
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider