Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Niko Kovač: Ne želim se oprostiti protiv Turske

Kapetan hrvatske reprezentacije Niko Kovač uoči početka Europskog prvenstva je istaknuo kako će se nakon ovog turnira po svemu sudeći oprostiti od 'kockastog dresa'. Niko Kovač je do sada prikupio 79 nastupa i postigao 13 pogodaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Ne bi želio da moj oproštaj od reprezentacije bude poraz u četvrtfinalu od Turske. Bilo bi lijepo kada bi odigrao još koju utakmicu na ovom prvenstvu', kazao je Kovač, te dodao: 'Ovo mi je prvo četvrtfinale nekog velikog natjecanja i sasvim sigurno vrhunac karijere, no nadam se kako će biti još vrhunaca.'

Hrvatski kapetan smatra kako se protiv Turske moramo biti čvrtsi, kompaktni i strpljivi.

'Ne smijemo srljati i ispadati iz igre. Ukoliko ponovimo igru iz susreta protiv Njemačke neće biti problema,' kazao je stariji od braće Kovač, te ponudio riješenje za turski presing i agresiju.

'Pas igra je odgovor na njihov način igre. Moramo što više držati loptu u našim nogama i prenijeti igru na njihovu polovicu terena.' 

Kovač se nije želio osvrtati na prvi četvrtfinalni par Portugal - Njemačka, na čijeg pobjednika ide bolji iz hrvatsko - turskog okršaja.

'Ne zanima me niti Portugal niti Njemačka. Sve naše misli su uperene prema turskoj reprezentaciji. Sada je samo to bitno, jer moramo prvo preskočiti četvrtfinale. Jedino je važno dobiti utakmicu u petak, pa makar i u produžetku', zaključio je kapetan hrvatske reprezentacije.

Više o euru na www.euro2008.dnevnik.hr .

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider