Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Nije u šoldima sve: Englezi vrijede 226, a Vatreni 88,5 milijuna eura

Kada bismo gledali vrijednosti igrača na svjetskom tržištu, naši bi bili autsajderi. Srećom, vrijednost u eurima ne smeta Vatrenima da budu 5. reprezentacija svijeta. Svijet je pun paradoksa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poslije europskog prvaka Španjolske - najskuplje igrače, naskupljeg izbornika i najplaćeniju ligu imaju Englezi. S druge je strane tri puta manje vrijedna reprezentacija, od svih vrhunskih reprezentacija - najslabije plaćeni izbornik, i dakako slabašna Hrvatska nogometna liga. Sva sreća da nogomet nije matematika.

Englezi imaju 100 vrhunskih igrača, pa ne znaju ni odabrati najbolje - kaže Štimac, i logično zaključuje: 'Mi ih imamo 20 pa takvih problema nemamo'. 

Prva jedanaestorica Don Fabija, koji će vjerojatno istrčati na Maksimir, prema Transfermarktu vrijede 226 milijuna eura. Ne zaboravimo da tu nedostaje i najskuplji Gerrard kojeg se procjenjuje na 45 milijuna.

Bilićeva jedanaestorica je u eurima mnogo skromnija, nekih dva i pol puta - 88, 5 milijuna.
Nema tu Kranjčara ni Eduarda, ali sa izostancima smo jednako hendikepirani.

Englezi i od nepozvanih igrača, kao što su Owen ili Carragher, mogu stvoriti jedanaestoricu koja je skuplja od naše prve momčadi. Toliko o brojkama. Bilić tepa Englezima da su jumbo jetovi u svojim klubovima, no to im na Maksimiru neće pomoći protiv Bilić Boysa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider