Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Lampardu plaća od 34,500 kuna po satu

Frank Lampard jučer je potpisao novi 5-godišnji ugovor za Chelsea, kojim je postao najplaćeniji nogometaš ikad u Premier ligi. Istovremeno, objavljeni su i neki detalji navodnog starog ugovora od kojih je mnogim istinskim obožavateljima nogometa vjerojatno i pozlilo.

No, čak ni s ugovorom od 39.2 milijuna funti, tj. plaćom od 151.000 tjedno, Lamps je i dalje vrlo daleko od najplaćenijeg nogometaša na svijetu. Svima 'nedostižan' i dalje je David Beckham s tjednom 'plaćom' od 492.000 funti.

Iako igračima daju milijune i 'najrastrošnija' su liga na svijetu, Premiership klubovi poput Chelseaja, Spursa, Arsenala, West Hama i drugih vrlo su škrti kada se radi o njihovu pomoćnom osoblju. Čistači, kuhari, blagajnici i osoblje restorana imaju tzv. 'sirotinjsku plaću', tj. na nacionalnom su minimalcu. On iznosi tek 5,25 funti po satu, a što je za čak 2 funte manje od minimalca u Londonu.

Kao da te činjenice već same od sebe nisu dovoljno šokantne, sportski blog Spoiler je navodno došao u posjed i objavio Lampardov stari ugovor, koji se od novog, pod pretpostavkom da je u pitanju zaista original a ne šala na Lampardov račun, vjerojatno razlikuje samo u količini novca koji će on dobiti za svoje usluge. Kako smo novac već spomenuli, pozabavit ćemo se malo nekim stavkama tog navodnog ugovora koji ipak zvuči kao neslana šala, iako je dobro poznato kako mnoge zvijezde zahtijevaju i 'ptičje mlijeko'.

Lamparda tako navodno svi moraju oslovljavati s "Gospodine Lamparde", uključujući i druge igrače, a iznimka je samo John Terry kao kapetan momčadi. Također, kada istrčava na teren ili izlazi van iz igre, i osoblje i ostali igrači dužni su aplaudirati, opet s iznimkom Johna Terryja. Njegova svlačionica mora obvezno biti opremljena s čistim ručnicima najbolje kvalitete i čistim papučama od frotira - kako na utakmicama kod kuće, tako i na gostovanjima. Nadalje, prije svake utakmice obavezno mu treba osigurati dvije litre najfinije i najskuplje mineralne vode, koja dakako, mora biti na sobnoj temperaturi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider