Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Video: Vatrenima podrška s 'Otoka'

Hrvatska reprezentacija otputovala je u Klagenfurt gdje je sutra očekuje posljednja utakmica u skupini protiv Poljske. Iako nam rezultatski nije važna, navijačima je to nebitno. Počeli su u velikom broju pristizati u Klagenfurt, a većini njih glavni je problem - kako do ulaznice?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Četiri dana naklon maestralne pobjede nad Njemcima, hrvatska reprezentacija , ali i navijači ponovo su na mjestu trijumfa u Klagenfurtu. 

Slika je slična onoj uoči utakmice protiv Njemačke. Navijači se počinju okupljati u središtu grada , a najveća enigma svima je kako doći do karte.

Hrvatsku reprezntaciju u stopu prati i jedan nebični svat. Njegovo ime je George Zitko, Englez po ocu, Hrvat po majci Splićanki, čije je prezime uzeo. George je u Engleskoj pokrenuo internetsku stranicu www.becomeacroatiafan.com , kojom svojim sunarodnjacima želi još više približiti Lijepu našu.

>> 15 razloga zašto Englezi navijaju za Vatrene i uče hrvatski jezik

George ne govori hrvatski i nikada prije nije bio u Hrvatskoj - do četvrtka kada je zajedno s prijateljem Adrianom utakmicu protiv Njemačke otišao gledati u Zagreb. 

Na utakmici protiv Poljske kapetansku traku nostiti će Dario Šimić, kojemu će to biti 99 nastup u reprezentativnom dresu. 

U sjajnu podršku sa tribina ne sumljamo, a onda ni na trenu neće biti drugačije. 

Hrvatska reprezentacija odradila trening u Klagenfurtu

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je na stadionu Woerthersee u Klagenfurtu posljednji trening uoči sutrašnjeg ogleda protiv Poljske.

Trening je prvih 15 minuta bio otvoren za novinare, fotoreportere i kamermane nakon čega su predstavnici medija morali napustiti teren. Za razliku od Bad Tatzmannsdorfa u Klagenfurtu nema hotelskih balkona koji gledaju na travnjak pa nije bilo "špijuna" koji su pratili zbivanja na terenu i kakav sastav uigrava hrvatski strateg.

'Spremni smo i svi s nestrpljenjem očekujemo utakmicu. Igramo s velikim protivnikom, no mi želimo nastaviti s dobrim igrama i pozitivnim rezultatima', istaknuo je hrvatski izbornik Slaven Bilić.

Bilić niti ovoga puta nije želio promijeniti odluku pa će imena jedanaestorice koja će započeti utakmicu objaviti na dan utakmice. No sasvim je jasno kako će pobjednička momčad koja je deklasirala 'elf' doživjeti velike promjene. Od petorice igrača koji imaju žute kartone očekuje se tek nastup Jerka Leke, dok će Luka Modrić, Darijo Srna, Robert Kovač i Josip Šimunić biti sačuvani za četvrtfinale. Ne očekuje se niti nastup Ivice Olića, te Nike Kranjčara i Nike Kovača. 

Više o Euru na www.euro2008.dnevnik.hr .

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider