Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Navijači pobijedili, Ashley prodaje Newcastle United

U Engleskoj već danima ne prestaju prosvjedi navijača Newcastle Uniteda. Demonstracije traju, uhićenih je sve više, a vlasnik kluba Mike Ashley danas je u priopćenju službeno obznanio kako odustaje i prodaje klub.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ashley je klub kupio prošle godine za 135 milijuna funti i u njega uložio dodatnih 110 milijuna kako bi vratio dugove. Isprva je dočekan kao spasitelj, no način na koji je vodio klub stvarao je bijes kod navijača. 

Nezadovoljni su načinom igre i rezultatima, a svađa koja je iz kluba otjerala trenera Kevina Keegana bila je samo kap koja je prelila čašu njihova nezadovoljstva. 

>> Engleska: Spremaju se protesti navijača, policija spremna

U domaćem porazu Newcastlea od Hull Cityja 2-1 i policija je imala posla, pa je četrnaest najekstremnijih završilo u zatvoru zbog remećenja javnog reda i mira.

Poslijepodne je omraženi vlasnik ipak popustio i u podužem priopćenju na službenom websiteu kluba obznanio kako prodaje klub.

'Odlučio sam prodati klub. Nadam se da su navijači dobili što su htjeli i da će sljedeći vlasnik biti netko tko će moći platiti sve želje navijača. Ovo neće biti hitna prodaja. Newcastle je sada puno jači nego prošle godine i ima blistavu budućnost. Ostat ću navijač Newcastle Uniteda'.

'Više ne trebate protestirati protiv mene, shvatio sam poruku. Daljne akcije samo će naškoditi momčadi. Usmjerite svoju energiju za davanje podršku igračima', dio je Ashleyjeva obraćanja javnosti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider