Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Nasilni nogometaš Newcastlea za kaznu razvozi smeće

Veznjak Newcastle Uniteda, Joey Barton, kažnjen je zbog napada na bivšeg suigrača Osmanea Daboa i mora odraditi 200 sati dobrovoljnog rada, koji se uglavnom svodi na skupljanje i razvoženje smeća.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barton je izuzetno problematičan čovjek, koji je dosad prijavljen zbog tri fizička napada, a jedan od njih mu je donio i šest mjeseci zatvorske kazne, kada je pijan pretukao 17-godišnjeg mladića za Božić. No, odradio je samo 74 dana iza rešetaka i onda je pušten.

Ratoborni Newcastleov igrač trenutno odrađuje 200 sati dobrovoljno rada za zajednicu, zajedno s drugim osuđenim kriminalcima. Tu je kaznu zaradio kad je brutalno pretukao svog suigrača Osmanea Daboa, još dok je igrao u Manchester Cityju. Dabo je ostao u nesvijesti nakon okršaja s nasilnikom, no Barton nije završio u zatvoru, već je prošao s uvjetnom kaznom i sad se bavi razvoženjem i skupljanjem smeća, u centru za dobrovoljni rad Prudhoe.

I dok se drugi kažnjenici dovoze tamo autobusom, Barton dolazi u Range Roveru vrijednom 50 tisuća funti. Izvor The Suna kaže da su drugi kriminalci bili iznenađeni kad su njega ugledali u Prudhoeu.

'Na početku je bio šutljiv, ali kasnije se otvorio. Međutim, nikad ne priča o lošim stvarima koje je napravio,' tvrdi izvor The Suna iz samog centra za dobrovoljni rad.

Barton dolazi u centar ponedjeljkom i srijedom, a svoju će kaznu najvjerojatnije odraditi do kraja ove nogometne sezone.

Osim već navedenih incidenata, Bartona tuži i bivši suigrač James Tandy, koji tvrdi da mu je Newcastleov nasilnik namjerno zabio cigaretu u oko, na zabavi 2004. godine.

Barton, koji odrađuje i šest utakmica kazne neigranja zbog napada na Daboa, još uvijek se nije u stanju ponašati u skladu sa zakonom. Tijekom svoje uvjetne napravio je čitav niz prometnih prekršaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider