Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Mourinhov način treniranja vodi do ozljeda?

Nakon što se čak sedam igrača Intera ozlijedilo na početku nove sezone, Mourinhova osebujna oganizacija treninga našla se na udaru kritika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U početku su mediji bili impresionirani i zaintrigirani Mourinhovim novim metodama treninga, koje uključuju loptu uz svaku od vježbi te mnogo trčanja. No, mediji su se sada okrenuli protiv njega, nakon što su se ozljede počele gomilati. Krivnja je očekivano pala na leđa Portugalskog stručnjaka.

Sedam ozljeda u prva dva mjeseca treninga alarmirala je stručnjake, koji su pripisali uzrok nevoljama revolucionarnim Mourinhovim metodama treninga.

No, neki su stali i u njegovu obranu. Giorgio Parretti, bivši fitness trener Torina, izjavio je: ''Mourinho nije kriv. Njegova krivnja zapravo je indirektna, jer su se neki igrači previše trudili da mu se dokažu, nakon što je došao u klub. Pretjerali su s treniranjem da bi impresionirali trenera.''

Sportski direktor Intera, Pietro Volpi, također je stao na stranu Portugalca. ''Problem nastaje kad se sukobe dvije potpuno različite vrste treninga, kao što su Mourinhova i Mancinijeva. To je kao da iznenada promijenite vozače Ferrarija,'' izjavio je.

Gianpiero Ventrone, koji je trenirao Juventusove igrače u Lippijevoj eri, slaže se da Mourinho ne bi trebao biti žrtveno janje. ''Niti jedna metoda treninga nije savršena, ozljede su dio igre. Meni se čini da je Mourinho izvrstan organizator.''

Kriv ili ne, Mourinhu će biti teško nositi se s izazovima Serije A ako mu bude konstantno ozlijeđeno 7 standradnih prvotimaca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider