Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Mourinho: 'Kaka je odglumio prekršaj'

Nogometni Muhamed Ali, bahati, arogantni portugalski playboy tom je izjavom okarakterizirao sjajan potez Brazilca kada je u čvor zavezao Stankovića i Cambiassa. Nakon čega je 'Dejo' seoskim, livadarskim low kickom s leđa zaustavio najboljeg igrača Milana. Po svim kriterijima, bio je to više prekšaj za isključenje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uvertira u dvoboj pripala je Interovim navijačima koji su poletjeli na krilima planeta Mourinho. Interovi tifosi sa sjevera izvjesili su transparent 'Dame i gospodo ove večeri Milan vam ima čast predstaviti.....'

A nastavak je pretpostavljamo trebao biti : 'Ibrahimovića i prijatelje'. No Rossoneri se nisu zadovoljili sporednim ulogama.

'Zubinho' nema trbušnjake kao nekada, ali čarolija se polako vraća. Nije bio bicikl, ili slalom kroz Interovu obranu, već je Ronaldinho u 36. minuti glavom presudio crno – plavima.

'Osjećam se sjajno u Milanu, svaki dan sve bolje i bolje. Poklanjam ovaj gol našem predsjedniku Berlusconiju' – tim je riječima Brazilac 'darovao' danas 72 – godišnjeg Silvija.

Ancelotti nije likovao nakon velike pobjede iako protiv Mourinha ima score 2-0. Naime i 2003. godine protiv Porta uzeo je europski Superkup.

'Mislim da smo izliječeni. Premda su mnogi bili spremni ustvrditi kako se nalazimo u ranoj fazi natjecanja, istina je da smo išli u krivom smjeru. U desetak dana smo preokrenuli situaciju u našu korist', smatra Ancelotti.

Trener Milana je izliječen, a 'Posebni' je s druge strane još jednom dokazao da mu nije dijagnosticirana objektivnost u krvi.

'Vidio sam dvije momčadi od kojih niti jedna nije zaslužila pobjedu više od druge. O pogotku i crvenom kartonu ne želim razgovarati, budući da ne želim biti suspendiran. Bolje je izgubiti utakmicu, nego se plašiti igrati nogomet. A, mi smo igrali', rezonira Mourinho.

Ibrahimović: 'Nije pobjedio Milan pobjedio je sudac' .

A igra Intera bila je lepršava kao i Dinamova u posljednje vrijeme. Nije ni Milan briljirao, ali bio je bolji odnosno konkretniji baš za taj jedan pogodak. Materazzi je pokazao da je opasan po karton i s travnjaka i s klupe, a vjerojatno bi i s tribine bio jedan od glavnih kandidata da se upiše u sudačku knjižicu. Vidjet ćemo to na idućoj utakmici.

Nakon isključenja Burdissa u 77. minuti pa malo kasnije i Materazzija koji je potjeran s klupe, Milan je pokazao kako se ponaša velika momčad s igračem više. Seedorf je bio izvrstan na Pirlovom mjestu, Ronaldinho pokazao kako se vraća u formu, a Kaka da je i dalje nezaustavljiv.

Ibrahimović je zapeo na Maldiniju i Kaladzeu, nije bilo velikih trikova Ibrakadabre, samo paljba po sucu 'Nije pobjedio Milan pobjedio je sudac'. I kapetan Intera Javier Zanetti rekao je riječ dvije o sucu.  

'Mislim da je sudac krivo interpretirao ono što mu je Marco (Materazzi) pokušavao reći, kao kapetan bio sam prisiljen ne protestirati samo bih pogoršao stvari, sudac je već imao spreman karton', rekao je čovjek koji je odigrao 601 utakmicu za Inter i uvijek je bio jedna od najmjerodavnijih osoba u Nerazzurra. 

'Kada pogledam na ljestvicu, uz svo dužno poštovanje, ne gledam Lazio, Napoli i Cataniju, vidim da smo mi ispred Rome, Juventusa i Milana i to je ono što mi je važno', ipak se nije dao smesti veliki Jose.

Derbi je spremljen u anale. Do danas je odigrano 267 susreta u kojima je uspješniji bio Milan sa 105 pobjeda prema 90 Interovih, uz 72 neriješena rezultata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider