Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Modrić i Olić: Sada se treba pripremiti za Njemačku

Jedan od najboljih igrača u hrvatskoj pobjedi protiv domaćina europskog prvenstva bio je Ivica Olić. Napadač njemačkog bundesligaša HSV-a izborio je kazneni udarac, neumorno nizao kilometre i radio stalni pritisak austrijskoj obrani.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Atmosfera na stadionu je bila sjajna, imao sam osjećaj kao da igramo u Hrvatskoj," istaknuo je Olić pohvalivši navijače na fantastičnoj podršci koju su pružali igračima.

Olić je istaknuo kako možemo biti zadovoljni sa prvih pola sata utakmice.

"Apsolutno smo dominirali, bili smo bolji i mogli smo drugim pogotkom riješiti utakmicu," kazao je Olić, te dodao: "No u završnim minutama prvog poluvremena smo pali, a potom u nastavku dozvolili Austrijancima da nas pritisnu."

Olić je istaknuo kako je domaćin u nastavku krenuo na sve ili ništa, a hrvatska vrsta se preselila u svoj kazneni prostor.

"Nakon nekoliko uspješnih akcija dobili su krila i to ih je silno motiviralo." 

>> Vatrenima tri boda protiv Austrije!

Olić smatra kako sada trebao analizirati utakmicu i u miru se pripremiti za drugi ogled protiv Njemačke. 

Luka Modrić: Bilo je najvažnije osvojiti tri boda 

'Bilo je važno osvojiti tri boda, a to smo uspjeli i možemo biti zadovoljni', istaknuo je Luka Modrić strijelac jedinog pogotka u hrvatskoj pobjedi protiv Austrije 1:0.

Novi član londonskog Tottenhama naglasio je kako je utakmica bila više psihološki teža, nego fizički.

'Najteže je dobiti utakmice u kojima svi očekuju tvoju pobjedu. Austrija je odlična momčad koja je odlično pripremljena i nije bilo lako', dodao je Modrić istaknuvši kako smo se u drugom dijelu utakmice nepotrebno povukli u svoj kazneni prostor.

Odluka da Modrić izvodi kaznene udarce je donesena prije utakmice s Nizozemskom, no od tada nije bilo niti jednog kaznenog udarca.

'Golman je ranije krenuo, što mi je olakšalo odluku. Malo sam pričekao što se pokazalo presudnim.'

Luka je početkom drugog poluvremena dobio nezgodan udarac u gležanj, zbog čega je kraće vrijeme šepao, no nema bojazni od teže ozlijede.

'Sve je OK, malo me zaboljelo, no na sada je sve u najboljem redu', naglasio je Modrić okrenuvši se našem idućem suparniku. 

'Protiv Njemačke će biti lakše, a nama će biti najvažnije ne izgubiti', naglasio je Modrić.

Šimunić: Austrijanci su me iznenadili 

Nakon silnih povika na igru hrvatske obrane, u susretu protiv Austrije posljednji red "vatrenih" napokon je pružio odličnu partiju.

"Bila je ovo iznimno teška utakmica. Odigrali smo odličnih 35 minuta, a potom se nepotrebno povukli. Previše smo dozvolili Austrijancima koji su me iznenadili svojom odličnom igrom."

Šimunić smatra kako je bilo najvažnije osvojiti tri startna boda koja su u domovini svi već odavno upisali.

"Austrijanci su stvorili veliki pritisak, no bez nekih konkretnih prilika," zaključio je branič hrvatske reprezentacije i berlinske Herthe. 

Srna: Umoran sam

Darijo Srna, koji je u pretračao najviše kilometara u hrvatskim redovima smatra kako je bilo najvažnije osvojiti bodove.

"Stajali smo predaleko od austrijskih igrača i zbog toga su imali previše loptu u svojim nogama," kazao je Srna, a na konstataciju da izgleda razočarano, Srna je naglasio. "Nisam razočaran već sam jako umoran." 

Pletikosa: Tri boda su najvažnija

Uz Olića možda i naš najbolji igrač večeras bio je vratar Stipe Pletikosa. Uvijek na mjestu, siguran, a u zadnjim trenucima utakmica i maksimalno koncentriran.

"Bez obzira na igru tri boda su najvažnija. Trebala nam je ta pobjeda i uspjeli smo je ostvariti. Trebate se sjetiti da je Hrvatska u Francuskoj 1998. godine krenula na sličan način," kazao je Plete koji je nakon utakmice s Mađarskom bio proglašen krivcem za pogodak. No sve je vratio kada je to trebalo. "Neke stvari još moramo popraviti, no imamo vremena do utakmice s Njemačkom." 

Pranjić: Bitno je da smo dobili

Danijela Pranjića su u austrijskim redovima uoči susreta proglasili najslabijom karikom i većina napada je išla upravo na njega.

"Nisu me samo austrijski novinari proglasili najslabijim igračem, već i hrvatski, ali sada nema veze," kazao je Pranjić, te nastavio: "Austrijanci su gradili taktiku na meni, no mislim da nije bilo toliko loše. Bitno je da smo dobili."

U posljednjih pola sata utakmice Pranjić je premješten u veznu liniju, a njegovo mjesto je zauzeo Šimunić.

"To je moja prava pozicija, koju igram i u klubu. Bilo mi je puno lakše igrati u vezi," kazao je Pranjić dodavši kako su Austrijanci bili maksimalno motivirani i spremi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider