Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Modri protiv neuvjerljive Sparte u biti ili ne biti utakmici

Dinamo sutra putuje u Prag po spas sezone: prolazom protiv Sparte pokušat će produžiti život u Europi. Nakon zagrebačkih 0-0, Dinamova forma ne nudi previše razloga za optimizam, ali u ništa boljem stanju nije ni praška Sparta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kava koja se kuha u Dinamovu kafiću mnogo je ukusnija od modrih prezentacija na travnjaku u posljednje vrijeme. S time bi se vjerojatno složio i Branko Ivanković, koji ipak vjeruje u plasman u skupinu Kupa UEFA.

'Pokazali smo da nismo ništa slabiji od Sparte iz Praga. Imamo rezultat 0:0 koji je još uvijek aktivan. Sad oni moraju razmišljati kako zabiti gol,' izjavio je Branko Ivanković.

Iako je ideja nogometne igre tko da više golova, i Zagrepčane i Pražane od razmišljanja kako postići gol očito boli glava.

Od 0-0 na Maksimiru, ni jedni ni drugi nisu uspjeli poentirati: Dinamo je dva puta poražen s 2-0, Sparta je igrala 0-0 i sinoć je poražena s 3-0. Ipak, i jedni i drugi zbog dobrog su starta još u vrhu nacionalnih ljestvica.

Nema sumnje, sve nekako vodi novoj nuli i odluci na jedanaesterce.

'Mi vježbamo jedanaesterce,' priznao je Dinamov trener.

Utakmica se igra u četvrtak navečer, a podsjećanje na lanjski čudesan trijumf protiv Ajaxa u istoj fazi možda modroj ekipi bude dodatan poticaj. Tako nešto definitivno im treba.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider