Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Mi Hrvati: Nakon prvog poraza odmah drvljem i kamenjem na nedavne heroje

Ponovno smo svjedoci jednog ružnog hrvatskog običaja - jedan dan te dižu u nebesa, drugi dan nam ne valja. Riječ je naravno o Slavenu Biliću koji je nakon poraza od Engleske upoznao i drugu stranu medijske medalje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

- Mi možemo izgubiti i 3-0 sutra, pa Englezi su dobili Nijemce u Muenchenu 5-1, izjavio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić, dan prije utakmice s Engleskom. 

Bahati, prepotentni, napuhani, klasična je i često, kao i u ovom slučaju, neargumentirana priča hrvatskih poraza. Taština Bilićevih predhodnika predstavnicima sedme sile nakon izgubljenih bitaka bila je samo ulje na vatru i podstrek za medijski linč. I najpopularniji Hrvat je ovih dana spoznao drugu stranu medalje.

Nakon prvog poraza, sprdanje Olićevih driblinga, kapetanovih godina, Pletikosinih ispucavanja odmah dobiju dodatnu dimenziju, negativnu.

Bilić nije imao rezervni plan, Bilić se branio nakon 2:0, on je za Capella Šegrt Hlapić. 'Raspištoljit' se s ovakvim naslovima nakon poraza i nije neka novinarska umjetnost.

Možemo Pranjića i Roberta Kovača nazvat i našim "Robinsonima i Carsonima". Prvi gol bi našao svoje mjesto na šaljivom kućnom videu. 

Capello i njegovi 'izgladnjeli' dečki isprovocirali su sreću više nego mi. Ovog puta uz odličnu igru im se vratila. Ukrajina je nova šansa. A svoju šansu kod hrvatskog naroda Bilić nije izgubio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider