Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Mate Peroš novi predsjednik "Hajduka"

Skupština splitskog NK Hajduk na sjednici u subotu je za novog predsjednika jednoglasno izabrala bivšeg odvjetnika tog kluba Matu Peroša (40).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izabran je i novi Upravni odbor hajduka čiji su članovi: žuapn splitsko-dalmatinski Ante Sanader, splitski gradonačelnik Ivan Kuret, profesor splitskog Pravnog fakulteta Marko Ivkošić, te Mulka Miličić iz splitskog "Dalekovoda", Milan Lenko iz "tanbkerske plovidbe" i Ivan Pavićević iz Privredne banke.

Novoizabrani predsjednik Hajduka Peroš je izjavio kako će "preobilovanje Hajduka" koje se obavlja nekoliko zadnjih mjeseci biti vrlo brzo, vjerojatno do kraja ove godine, završeno.
"Ja se zauzimam za proces preoblikovanja kluba putem Zakona o športu, što se i događa", rekao je novoizabrani predsjednik Hajduka Peroš.

Ukupan dug Hajduka je 139 miljuna kuna, objavilo je Povjerenstvo koje je vodilo klub do današnjeg izbora novog čelništva Hajduka. Povjerenstvo koje je u posljednje vrijeme vodilo Hajduk činili su Ante Nosić, Vinko Bajrović i Mirko Klarić. Oni su preuzeli vođenje kluba nakon što je bivši predsjednik Hajduka Željko Jerkov podnio nepozivu ostavku na tu dužnost koju je preuzeo 25. siječnja ove godine i na njoj proveo samo 43 dana. Jerkov je podnio ostavku jer se Nosić, Klarić i Bajrović nisu slagali s njegovim prijedlogom da Hajduk krene u stečajni postupak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider