Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Liga prvaka: Bjelorusi izbacili Anderlecht

Nakon škotskog Rangersa od Europe se oprostio i Anderlecht. Belgijski sastav je u uzvratnom susretu drugog pretkola Lige prvaka u Bjelorusiji remizirao protiv BATE Borisova 2:2, a kako je BATE u prvom susretu slavio 2:1 osigurao je plasman u treće pretkolo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dramatičnom susretu pogotke za domaći sastav postigli su Bliznuk (18) i Rodionov (83), dok su strijelci za Anderlecht bili Biglia (22) i Polak (85). Belgijanci su utakmicu završili bez isključenog Rnica koji je dobio crveni karton u 71. minuti.

Identičnim rezultatom 2:2 završio je i susret između kijevskog Dynama i Droghede. Dynamo je u prvom susretu slavio 2:1, pa je remi bio dovoljan za plasman u treće pretkolo. Strijelci za Dynamo bili su Alijev (13) i Milevski (73), dok je oba pogotka za Droghedu postigao Robinson (41, 89).

Drugo veliko iznenađenje djelo je Ciprana. Nogometaši ciparskog prvaka Anorthosis Famaguste uspjeli su sačuvati tri pogotka prednosti iz prve utakmice i usprkos porazu u Beču od Rapida 1:3 izborili su plasman u treće pretkolo Lige prvaka. 

Grčki Panathinaikos, turski Fenerbahče, praška Sparta, danski Aalborg, slovačka Artmedia, poljska Wisla i zagrebački Dinamo su treće pretkolo izborili bez stresa, dok su kijevski Dynamo, Basel i Partizan imali dosta problema sa svojim suparnicima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider