Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Kup UEFA: Stigla Sparta, Ivanković 'preuzima rizik'

Češki doprvak sletio je u danas u zagrebačku zračnu luku. Trener i većina igrača Sparte nisu bili raspoloženi za razgovor, no zato je hrvatskim medijima progovorio mladi slovenski veznjak Pečnik.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Mislim da su Dinamo i Sparta najbolje ekipe u svojoj ligi, bit će dobra utakmica, a nadam se da ćemo mi pobijediti', rekao je mladi Slovenac.

Posebna priča su navijači. Zasad se ne očekuje baš previše čeških navijača, osim VIP gostiju, navodno tek 100-tinjak.

"Mislim da će biti izjednačeno. Nijedna momčad neće uspjeti pobijediti jer su vrlo slične," misli Petr Melničuk, navijač Sparte. 

>> Mamić: Preklinjemo vas, napravite pravu navijačku atmosferu

>> Mamić: Ako prodamo važnog igrača, dolazim u studio Nove TV i javno dajem ostavku

Lako za Čehe, ali i u Dinamu se boje izostanka navijačke podrške. To se u ovakvim utakmicama stvarno rijetko događa, pa je Dinamovo vodstvo prisiljeno na poseban apel navijačima bez čije će gromoglasne podrške teško do pravog rezultata.

Do pobjede Dinamo mora doći napadačkom igrom i trener Ivanković svjestan je da od 'ziheraštva' nema ništa.

'Svaka pobjeda je sigurno kapital, i to veliki kapital. Moramo preuzeti rizik da zabijemo gol i pobijedimo i tako ćemo se i ponašati', rekao je strateg Dinama.

Zanimljiv dojam ostavlja usporedba tržišne vrijednosti ovih momčadi. Razlika nije zanemariva: skuplji je Dinamo, i to 30 posto: 28 i pol prema 21 i pol milijuna eura. Iako u Dinamu kažu da imperativa nema, ipak očekujemo da modri sutra demantiraju većinu kladionica i medija, koji favorita, nažalost, ipak vide u Sparti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider