Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Porazom od Deportiva Hajduk se oprostio od Europe

Splitski Hajduk izgubio je na Poljudu od ne pretjerano raspoloženog španjolskog Deportiva, rezultatom 0:2, i time se oprostio od Kupa UEFA za ovu sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk ni ove godine nije uspio izboriti plasman u prvo kolo Kupa UEFE, i već prije rujna njihova je europska sezona završena.

Kad su izvukli Deportivo, činilo se da će igrati protiv nepobjedivog suparnika, no pokazalo se da je španjolska momčad potpuno izvan forme. Nakon 0:0 na Riazoru, Splićani su se s pravom nadali pozitivnom rezultatu u uzvratu i prolasku dalje. To se nije dogodilo, iako je Hajduk jako dobro otvorio utakmicu. 

U prvih pola sata Kalinić je imao dvije velike prilike koje mu je Aranzubia obranio, a onda je uslijedila kazna. Prva suvisla akcija Deportiva završila je pogotkom Rikija, nakon čega je bilo jasno da Poljud neće svjedočiti iznenađenju.

U drugom dijelu Andrić je dobio drugi žuti, tj. crveni karton, nakon neopreznog starta nad gostujućim golmanom i tada se Hajdukova igra raspala. Gosti su stigli potkraj dvoboja još iz penala zabiti i drugi pogodak, a strijelac je bio Verdu.

Naizgled uvjerljiva pobjeda ne pokazuje pravo stanje na terenu, i vrlo lošu igru Deportiva u ovih 180 minuta. Španjolci ne predstavljaju puno ove sezone u europskim okvirima i neće daleko dogurati, niti u Europi niti u španjolskoj ligi. No, Hajduk su uspjeli izbaciti i Splićanima još ostaje samo domaće prvenstvo, u kojem već gube 8 bodova za Dinamom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider