Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Kup UEFA: Hajduk s Deportivom, Slaven s Arisom

Splitski Hajduk igrat će u 2. pretkolu Kupa UEFA sa španjolskim prvoligašom Deportivom iz La Corune, dok će se koprivnički Slaven Belupo sastati s grčkim Arisom iz Soluna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prve utakmice igraju se 14. kolovoza La Coruni i Solunu, a uzvrati 28. kolovoza u Splitu i Koprivnici.

Ždrijeb u sjedištu UEFE u Nyonu ponudio je teške protivnike za hrvatske klubove u pretkolu, s tim da je Hajduk dobio i atraktivnog protivnika iz Lige petice koji će sigurno napuniti Poljud u uzvratu.

Deportivo je ponos pokrajine Galicije, utemeljen 1906., koji je prošlu sezonu u španjolskoj Primeri završio na devetom mjestu, ali su u Kup UEFA prošli kroz zadnje kolo Intertoto kupa, izbacivši izraelski Bnei Sakhnin (2:1, 1:0). Prvakom Španjolske Deportivo je bio samo jednom - 2000., a dvaput je osvajao Kup Kralja (1995., 2002.).

"Nismo imali puno sreće na ždrijebu i čeka nas težak posao. Deportivo je atraktivan protivnik i vjerujem da ćemo igrati pred ispunjenim tribinama. Naša je prednost što njima prvenstvo počinje za mjesec dana", izjavio je Hajdukov trener Goran Vučević.

Protivnik Slavena Aris triput je osvajao naslove prvaka Grčke, ali davnih godina (1928., 1032. i 1946.), dok je prošlu sezonu u prvenstvu Grčke bio tek sedmi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider